Hlavní obsah

Hubáček se vrací domů, odchod z Vítkovic jej ale rozesmutnil

PRAHA

Petr Hubáček zažívá v současnosti rozporuplné pocity. Hokejový reprezentant opouští Vítkovice, kde odehrál téměř deset sezón, a dohodl se na přestupu do Brna, kde se před třiceti lety narodil a s hokejem začínal. "Do Komety se těším strašně moc, vždyť jdu domů. Na druhou stranu Vítkovice mi v osmnácti umožnily hrát extraligu a budu mít na co vzpomínat," řekl Hubáček v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Petr Hubáček v reprezentačním dresu

Článek

Ve Vítkovicích toho Hubáček odehrál hodně, nejvíce bude asi vzpomínat na sezónu 2004/05, kdy se v Ostravě hrálo semifinále se Zlínem. "Byla to nejdelší a nejemotivnější sezóna, krásnější o to víc, že byla výluka v NHL. V lize působila spousta hvězdných hráčů, což ligu strašně obohatilo. Já k těm klukům vzhlížel a téhle sezóny jsem si opravdu užíval," vykládal pro www.hc-vitkovice.cz.

Teď si ale na boje o titul může nechat zajít chuť, s Brnem bude hrát především o udržení v extralize. "Je mi jasný, že přicházím o play-off. Ale já věděl, že se jednou vrátím do Brna. A když se ta možnost naskytla, tak jsem zvolil návrat domů."

Případného sestupu Komety se nebojí. "Kluci jsou parádně rozjetí, patnáctibodové manko smazali během měsíce. Doufám, že do týmu v pohodě zapadnu a navážu na dobrou výkonnost," přeje si Hubáček, jenž v letošní sezóně nasbíral v 37 zápasech 29 kanadských bodů.

Ve vítkovické ČEZ Areně se ve zbytku sezóny už nepředstaví, nicméně poslední lednový den jej čeká v Brně vzájemný zápas s Vítkovicemi. "Budu to brát podobně, jako když jsem hrál poprvé za Vítkovice v Brně. Ten zápas pro mě bude určitě výjimečný a pokud jsem se neradoval, když jsem dal v Brně gól, tak to neudělám ani teď, když bych se trefil do branky Vítkovic," slibuje.

Na otázku, jestli ještě uvažuje o zahraničním angažmá, zůstává Hubáček při zemi. "Sezónu dohraju určitě v Brně. Mám smlouvu na delší dobu, takže se teď upínám jen na Kometu a co bude v budoucnu, ukáže až čas," tvrdí hokejový reprezentant. Do Brna by se měl přesunout během týdne a v pátek už nastoupit za Kometu v Plzni.

Reklama

Související témata: