Hlavní obsah

Také Slavia má zámořskou posilu, přichází americký útočník Clarke

PRAHA

Skupinka extraligových hráčů pocházejících z Kanady nebo Spojených států se rozrostla o další jméno. Hokejisty Slavie od pondělí posílil americký útočník Noah Clarke, jenž hrál naposledy ve švýcarském klubu Ambri-Piotta. Tam s jeho posledními výkony nepanovala nejlepší spokojenost, proto s ním předchozí zaměstnavatel předčasně ukončil smlouvu. Ve Slavii má působit do konce sezóny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Slavie Praha

Článek

Slavia se v extralize hodně trápí, v posledních čtrnácti zápasech získala jen devět bodů a v tabulce je až osmá. Zda loňskému vicemistru ovšem pomůže právě třicetiletá americká posila, ukáže až čas. Clarke hrál v Ambri druhým rokem a jeho stávající smlouva měla vypršet na konci této sezóny.

Jenže v dosavadních 22 zápasech švýcarské ligy vstřelil Clarke jen pět branek a tak se s ním v klubu, kde působí také český obránce Zdeněk Kutlák, rozloučili. Podle švýcarského tisku měl kromě Slavie nabídky také z konkurenční Sparty a finské Raumy, kde odehrál část loňského ročníku. Ambri chce místo něj získat platnější posilu - v jejich hledáčku je především Dan Fritsche, jenž má navíc švýcarský pas.

Clarke odehrál čtyři roky na univerzitě v Coloradu, pak se snažil prosadit do kádru Los Angeles Kings. Nakonec se ale proslavil jen tím, že v březnu 2007 skóroval v NHL jako vůbec první rodák z Jižní Kalifornie v dresu Kings. Celkem odehrál za Los Angeles jen 20 zápasů během pěti let, většinu času strávil na farmě v Manchesteru.

V létě 2007 sice podepsal smlouvu s New Jersey Devils, ale jejich dres oblékl v NHL jen jednou. Proto se po sezóně rozhodl odejít do Evropy, kde jej angažovala Ambri-Piotta. Polovinu ročníku 2008/09 však strávil ve finské Raumě a nakonec ve Švýcarsku nedokončil ani následující ročník. Ten si v prosinci zpestřil také účastí na Spenglerově poháru v dresu Davosu. V listopadu pak Clarke reprezentoval USA na Německém poháru v Mnichově.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec