Hlavní obsah

Litvínovský Vopat dostal za šarvátku s Kopřivou trest dva zápasy

Hokejový útočník Roman Vopat bude ve dvou zápasech chybět v sestavě Litvínova. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje jej potrestala za vyprovokování šarvátky v nedělním zápase proti Kladnu, kdy se popral s brankářem Miroslavem Kopřivou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova Roman Vopat (vpravo) a Michal Trávníček - ilustrační fotografie

Článek

Disciplinárka řešila i případnou sankci pro Kopřivu, který v utkání dostal stejně jako Vopat trest ve hře znamenající automaticky zákaz startu v nejbližším utkání. "Došli jsme k závěru, že pravidly stanovené zastavení činnosti na jedno utkání je dostačující," uvedl ředitel APK LH Stanislav Šulc.

Vopat dostal dvojnásobný trest oproti Kopřivovi proto, že byl iniciátorem šarvátky.

Trest za prohřešek v nedělním zápase 39. kola dnes dostal i plzeňský útočník Jan Kovář, na jehož zákrok na Jakuba Langhammera si stěžovala Sparta. Pražský centr po úderu do obličeje utrpěl tržnou ránu na nose a musel ze hry odstoupit.

Podle disciplinární komise se sice nejednalo o faul loktem, jak tvrdili zástupci Sparty, ale o zásah do oblasti hlavy a krku, navíc se zraněním. Rozhodčí Martin Homola a Jan Hribik Kováře za faul ani nevyloučili.

Reklama

Související témata: