Hlavní obsah

Hnilička: Neprodal jsem ve Slavii dobrý pocit z tréninku

Brankář Milan Hnilička ví, že chytat nezapomněl, ale mrzí ho nevyužitá šance ve Slavii. Šestatřicetiletý rodák z Litoměřic odchytal v sešívaném dresu pouze tři utkání, do statistik se zapsal s průměrem 4,38 branek na zápas. "Není lehké se s tím srovnat. Šel jsem do toho naplno a s každým tréninkem se cítil lépe. Bohužel všechna tři utkání, k nimž jsem nastoupil, Slavia prohrála," mrzelo ho.

Foto: René Volfík, ČTK

Brankář Slavie Milan Hnilička inkasuje gól od Vítkovic - ilustrační fotografie

Článek

Jak se vyrovnáváte s předčasným koncem působení v brance hokejové Slavie?

Určitě to mrzí a není lehké se s tím srovnat. Šel jsem do toho naplno a s každým tréninkem se cítil lépe. Bohužel všechna tři utkání, k nimž jsem nastoupil, Slavia prohrála.

Přemýšlíte hodně nad tím, proč vám angažmá nevyšlo?

Bylo to tak trochu ve stylu chytej, ukaž se a prostě jsem trenéra Růžičku nestihl přesvědčit, že to může fungovat. Dostal jsem hodně gólů.

Hnilička ve Slavii
23. 12.1:2 v Brně 24 úspěšných zásahů
27. 12.0:6 s Vítkovicemi 17 úspěšných zásahů
10. 1.1:5 v Ml. Boleslavi 24 úspěšných zásahů
Odchytal 178 minut s úspěšností zásahů 83,33% a průměrem 4,38 gólu na zápas.

Takhle vám i trenér vysvětlil nečekaně brzký rozchod?

Nemusel ani něco říkat nebo vysvětlovat. Slávisté se bohužel ocitli v situaci, kdy potřebují hned vyhrávat, a ani se mnou se jim to nedařilo. Chtěli, abych je z toho vytáhnul, jenže k tomu bych asi potřeboval větší a zřejmě i pravidelnou porci zápasů, abych se do toho pořádně dostal.

Je pravda, že jste ve Slavii chytal vlastně zadarmo a měl ve smlouvě jen bonusy za případná vítězství?

Neřešil bych peníze. Mně šlo hlavně o hokej a jsem moc rád za šanci, i když byla třeba jen na tři zápasy...

Vyčítáte sobě nebo okolí něco?

Cítím zklamání, ale něco si vyčítat by nemělo smysl. Já jsem především rád, že jsem se vyléčil a dostal se zpět do hokeje. Pořád si myslím, že mohu ještě v brance odvést dobrou práci.

Únavový syndrom vám na rok přerušil kariéru, vy jste se ale rval o návrat. Neztratil jste teď sebedůvěru?

Cítím, že je ve mně víc, než se mi povedlo vlastně jen naznačit ve Slavii. Tam mně asi uškodilo, jak moc a rychle jsem se chtěl předvést. Vím ale, že chytat jsem nezapomněl. Bohužel se asi projevuje ta extrémně dlouhá pauza. V tréninku mi to šlo výborně, ale nezvládl jsem ten dobrý pocit prodat v zápase. V tom vidím hlavní problém. Pořád však věřím v oprávněnost ambice chytat nejvyšší soutěž u nás doma nebo v cizině.

Co teď budete dělat?

Chci si pár dnů orazit, věnoval jsem návratu hodně fyzických i psychických sil. Uvidím, co se bude dít dál. Hodně mě drží rodina i psycholožka Eva Šauerová, s níž už několik měsíců spolupracuji. Společně s agentem pak věříme, že něco do konce ledna najdeme, jinak bych měl po sezóně.

Nehrozí vám ale ve 36 letech úplný konec kariéry?

I to je možné. Vím, že hokejový život přináší dobré i špatné věci, poznal jsem už jeho rub i líc. Slavia vypadala jako dobrá šance, bohužel nevyšla. Ale já to ještě nechci zabalit, nejsem typ, který utíká z boje. Investoval jsem do toho návratu hodně, obětoval mu dost a pořád věřím, že se mi to vrátí.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín