Hlavní obsah

Cikánek inkasoval jen jednou, přesto porážce nezabránil

KARLOVY VARY

Jedinou branku inkasoval na ledě hokejistů Karlových Varů kladenský gólman Lukáš Cikánek, který zaskočil za potrestanou jedničku Miroslava Kopřivu, přesto odjížděl jeho tým zklamaný bez bodu. Spoluhráči čerstvě dvaadvacetiletého brankáře totiž na jeho protějšek Lukáše Mensarora nevyzráli ani jednou, i když měli několik dobrých šancí.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lukáš Pech z Karlových Varů (uprostřed) uniká Vladimíru Kamešovi z Kladna (vlevo) a snaží se překonat brankáře Středočechů Lukáše Cikánka.

Článek

"Jeli jsme sem s tím, že musíme vyhrát, protože potřebujeme body jako sůl. Mohlo se to podařit, ale chybělo asi trošku štěstí. Myslím, že první třetinu byly možná Karlovy Vary trošku lepší, zbytek zápasu patřil nám. Ale nemáme ani bod, takže se to hodnotí špatně," řekl novinářům Cikánek.

Kladno má po porážce stále jen tříbodový náskok na poslední Brno, které může zaútočit už v pátek na ledě vedoucí Plzně. Na jedenáctou Mladou Boleslav i dvanáctý Litvínov ztrácejí Středočeši deset bodů.

"Neřekl bych, že je z toho v kabině cítit nějaká nervozita. Víme samozřejmě, že se Kometa dotahuje, ale my hrajeme poslední zápasy dobře. Doufám, že se to otočí. Hráli jsme dobře při výhře v Litvínově i dneska," řekl Cikánek, jenž v neděli proti Plzně už zase bude krýt záda Kopřivovi, který pykal za trest ve hře po nedělní bitce v Litvínově s Romanem Vopatem.

Reklama

Související témata: