Hlavní obsah

Plzeň si výhrou nad Brnem upevnila vedení, Litvínovu heroický finiš výhru nepřinesl

Hokejisté Plzně porazili v zápase 40. kola O2 extraligy Brno 4:1, čímž si upevnili vedoucí pozici. Třetí Zlín vyhrál nad Pardubicemi 4:2 a bodově se tak na ně dotáhl. Oba celky nyní na Plzeň ztrácejí sedm bodů. Z krize se nedokázala vymanit Slavia, která prohrála v Třinci 2:3. Budějovice vedly ještě pět minut před koncem v Litvínově o tři góly, nakonec jsou ale rády za dva body po výhře 4:3 na nájezdy. Mladá Boleslav vyhrála v Liberci 5:2, Michal Sup k tomu přispěl dvěma góly a stal se členem Klubu hokejových střelců.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky do sítě Komety Brno.

Článek

Slavia přijela do Třince i s novou posilou Noahem Clarkem, už po patnácti minutách ale prohrávala o dvě branky. Sešívaní se přesto dokázali oklepat a v závěrečné třetině srovnali. Jenže minutu a půl po vyrovnávací trefě se podruhé v zápase prosadil David Květoň a upravil na konečných 3:2. Oceláři tak nad Slavií vyhráli i počtvrté v sezóně, Růžičkovi svěřenci z posledních devíti utkání vyhráli pouze jedinkrát.

Vítkovice prohrály na Spartě

Už s Petrem Hubáčkem v sestavě se představilo ve formě hrající Brno na ledě první Plzně. A právě ex-vítkovický útočník měl prsty ve vedoucí brance Komety, kterou po jeho pasu obstaral Šindel. Západočeši ovšem zásluhou Vlasáka ještě před první přestávkou vyrovnali, v druhé části pak během pouhých jedenácti vteřin dokonali obrat Jiří Hanzlík s Tvrdíkem. Plzeň nakonec triumfovala 4:1, čímž si upevnila vedoucí postavení v tabulce. Ztráta Komety na předposlední Kladno zůstává tříbodová.

<span>Vítkovice prohrály na Spartě 1:2 a již počtvrté za sebou vyšly bodově naprázdno. Na úvodní gól Hromase ještě dokázal odpovědět Vrána, přesilovková trefa Ručinského z 24. minuty se už ale ukázala jako vítězná. Pražané si tak zásluhou výhry udrželi šesté místo, Vítkovice jsou jen o příčku před nimi.</span>

<span><img alt="Karel Hromas ze Sparty (vpravo) se raduje z branky do sítě Vítkovic." src="http://im.sport.cz/357/123579-article-sat2q.jpg"/><span class="imgTitle">Karel Hromas ze Sparty (vpravo) se raduje z branky do sítě Vítkovic.</span><span class="author">foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Petr Horník</span></span>

V zápase dvou mužstev bojujících o účast ve vyřazovacích bojích vyhrály České Budějovice v Litvínově 4:3 po samostatných nájezdech, radost z vítězství jim ale kalí fakt, že ještě v 56.minutě vedly o tři branky. Pak ale během necelých dvou minut skórovali Kroupa, Viktor Hübl a Robert Reichel, a poslali zápas do prodloužení a následných nájezdů. V nich rozhodl o bodu navíc pro Jihočechy Micka, který dvakrát skóroval už v základní hrací době.

Ve šlágru kola zdolal Zlín Pardubice

Ve šlágru kola porazil Zlín před domácími fanoušky Pardubice 4:2 a bodově se tak dotáhl právě na druhé Východočechy. Hosté sice po první části vedli, Ševci ale skóre duelu otočili a zvítězili 4:2. Největší zásluhu na tom má především zlínská elitní formace. Petr Leška si připsal dvě branky a asistenci, obránce Martin Hamrlík zaznamenal gól a dvě nahrávky.

<span>Liberec sice dokázal v domácím střetnutí hned dvakrát smazat náskok Mladé Boleslavi, potřetí se mu to už ale nepovedlo a Středočeši si vezou cenné tři body za výhru 5:2, díky které v mimořádně vyrovnané tabulce poskočili na osmé místo. Dvojnásobnou radost má útočník Michal Sup, který k vítězství přispěl dvěma góly, díky čemuž se dostal do Klubu hokejových střelců. Tam proniknou pouze ti hráči, kteří během své kariéry nastřádají v domácí nejvyšší soutěži a české reprezentaci minimálně 250 branek.</span>

Hokejová O2 extraliga, 40. kolo:
Třinec - Slavia 3:2ON-LINE
Branky: 2. Tomas, 15. a 49. D. Květoň - 18. Červenka, 47. Kůrka.
Litvínov - Č. Budějovice 3:4 po SNON-LINE
Branka: 56. Kroupa, 56. V. Hübl, 57. Reichel - 11. Mertl, 38., 50. a rozh. nájezd Micka.
Plzeň - Brno 4:1ON-LINE
Branky: 20. Vlasák, 25. Jiří Hanzlík, 26. Tvrdík, 42. Hvila - 14. Šindel.
Sparta - Vítkovice 2:1ON-LINE
Branky: 6. Hromas, 24. Ručinský - 13. Vrána.
Zlín - Pardubice 4:2ON-LINE
Branka: 24. Hamrlík, 35. a 49. Leška, 43. Bořuta - 15. Somík, 57. P. Sýkora.
Liberec - Ml. Boleslav 2:5ON-LINE
Branky: 12. Nedvěd, 29. Jareš - 9. a 54. Sup, 26. Duben, 34. Kracík, 56. T. Sýkora.
Čtvrteční předehrávka:
Karlovy Vary - Kladno 1:0ON-LINE
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama