Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 2:1Vítkovice neuspěly ani na Spartě, v novém roce ještě nevyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hromas 1 : 0
13. Vrána 1 : 1
24. Ručinský 2 : 1

PRAHA

Už čtyři zápasy čekají na vítězství hokejisté Vítkovic. V pátečním utkání 40. kola O2 extraligy prohráli na ledě Sparty 1:2 a na první výhru v roce 2010 stále marně čekají. V Praze brzy prohrávali po vlastní brance, vítěznou trefu holešovického týmu nakonec zaznamenal v 24. minutě v přesilové hře Martin Ručinský.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťanský útočník Jakub Koreis padá na vítkovického brankáře Jakuba Štěpánka.

Článek

Vítkovice poprvé nastoupily bez Hubáčka, zato v útoku se Selingrem a juniorským reprezentantem Káňou povolaným z Třebíče. V prvních minutách zápasu byli hosté  lepším týmem, jenže do vedení se šťastně dostali domácí. Hromas se v šesté minutě vydal od zadního mantinelu k brance, kde sice přišel o puk, ale ten se odrazil do branky od brusle vracejícího se Ujčíka.

Hosté mohli odpovědět v přesilové hře, jenže Stehlík mířil v dobré příležitosti doprostřed branky. Dočkali se až ve třinácté minutě. Přikryl sice ještě vyrazil střelu Treilleho, ale dojíždějící Vrána bekhendem zasunul puk do branky pod padajícím gólmanem Sparty.

Od 23. minuty měli domácí k dispozici více než minutovou přesilovku pět na tři a dokázali ji využít. Ton poslal puk z levé strany na vzdálenější tyčku, kde Ručinskému stačilo umístit prudkou přihrávku za Štěpánkova záda. Další trefu mohla Sparta přidat při početní výhodě v polovině zápasu. Vítkovičtí špatně vystřídali, Netík dostal přihrávku do jízdy, ale v rychlosti už zakončit nedokázal.

Do třetí třetiny nastupovala Sparta s výhodou přesilové hry díky špatnému vystřídání hostů v závěru druhé části, ale tentokrát svou převahu využít nedokázala. Vítkovice několikrát podržel brankář Štěpánek. Zato jeho spoluhráči v útoku se trápili, střely těch nejaktivnějších Ujčíka a Kvapila Přikryl poctivě pokryl.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Hromas, 24. Ručinský (Ton, Vykoukal) - 13. Vrána (Szturc, Treille). Rozhodčí: Husička, Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 5946.
Sparta: Přikryl - Vydarený, Bolf, Gulaši, Hanzlík, Vykoukal, Philipp, Mrázek - Kratěna, Výborný, Ton - Netík, Broš, Koreis - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Podlešák, Hrdel - Kafka. Trenér: David Volek.
Vítkovice: Štěpánek - Sičák, Voráček, Trnka, Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík - Kvapil, R. Hruška, Ujčík - Klimek, Burger, Selingr - Treille, Vrána, Szturc - Krenželok, Štefanka, Roman - J. Káňa. Trenér: Alois Hadamczik.

Reklama

Související témata: