Hlavní obsah

Třinec - Slavia 3:2Třinec přetlačil Slavii i počtvrté, dvěma góly rozhodl Květoň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tomas 1 : 0
15. Květoň 2 : 0
18. Červenka 2 : 1
47. Kůrka 2 : 2
49. Květoň 3 : 2

TŘINEC

Ani počtvrté v sezoně se hokejisté Slavie nedočkali výhry nad Třince. Hlavně díky dvěma gólům Davida Květoně Oceláři v dnešním utkání 40. kola extraligy doma zvítězili 3:2 a počtvrté za sebou uspěli. Hostům nestačil ani tradiční přísun bodů útočníka Romana Červenky, který měl prsty v obou gólech. Mizérie Slavie trvá, z posledních deseti kol vyválčila jen pět bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Třince

Článek

Třinec mohl první část vyhrát výrazněji než o gól. Měl obrovský tlak i řadu příležitostí. Týmy ještě neprotočily všechny útoky a Oceláři vedli: Hampl vyhrál buly v útočném pásmu pro Tomase, který bez přípravy trefil pravý horní růžek.

Slavia zejména v úvodní desetiminutovce nestačila bruslit a obsazovat. Nabuzený soupeř ji přehrával, ale Bonkův průnik gólman Slipčenko zlikvidoval a cíl nenašly ani další střely. Až v 15. minutě našlápl na pravém křídle Květoň a zpoza obránce mířil přesně do šibenice. Iluzi jednoduchého vítězství domácím rychle vyvrátil Červenka, který v oslabení dostal do Drtiny pas na červenou čáru a sólo zakončil umístěnou trefou.

Zatímco v začátku Slavia více zajímavých možností neměla, svižnějším herním projevem začala od druhé třetiny obraz zápasu měnit. Hra se srovnala, hlavně na třinecké straně ubylo šancí. Domácí mohli vrátit úder v oslabení, Květoň však ve 29. minutě švihem zazvonil jen na tyčku.

Pražané byli v prostředním dějství střelecky aktivnější. Soupeř tomu sám pomohl i přesilovkami, které jim hned třikrát dopřál za špatné střídání. Stoprocentní šanci k vyrovnání si však hosté vytvořili až tři sekundy před koncem druhé třetiny, když Červenkovu dorážku zastavil Dubův beton.

Nejproduktivnější hráč extraligy i přesto ukázal, že je momentálně pro Slavii nepostradatelný. Radost hostům přinesla šestá početní výhoda, při níž Červenkovo nahození do sítě sklepl Kůrka. Uběhlo však jen 92 sekund a Květoň parádním tahem z mezikruží strhl vedení znovu na stranu Třince. Vzápětí odmítl hattrick, když ze dvou kroků opřel Pospíšilův pas místo do prázdné klece jen do zadního mantinelu. Na závěr hosté sáhli ke krátké power play, ale Třinec se bez potíží ubránil.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Tomas (Hampl), 15. D. Květoň (Malec), 49. D. Květoň (Malec) - 18. Červenka (Drtina), 47. Kůrka (Červenka, Sloboda). Rozhodčí: Mikula, Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3805.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Cartelli, Malec, Výtisk, Andersons, Seman, Platil - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Polák, Bonk, Martynek - Kanko, Hampl, Tomas. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Slavia: Slipčenko - Roth, Žižka, Kadlec, Vašíček, Kolařík, Sloboda, Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Beránek, Doležal - T. Svoboda, Clarke, Vondrka - Holec, V. Růžička ml., Sklenář - P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: