Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:1Plzeň i bez Straky zdolala počtvrté v sezóně Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Šindel 0 : 1
20. Vlasák 1 : 1
25. Hanzlík 2 : 1
26. Tvrdík 3 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzeň zdolali i bez kapitána Martina Straky počtvrté v sezoně poslední Brno a po výhře 4:1 v pátečním 40. kole extraligy vedou tabulku před Pardubicemi a Zlínem už o sedm bodů. Západočeši vyhráli už čtrnácté z posledních patnácti utkání. Kometa utrpěla teprve druhou porážku z deseti duelů a na třinácté Kladno stále ztrácí tři body.

Článek

Začátek utkání příliš vzruchu nepřinesl. Oba týmy spoléhaly na pozornou obranu středního pásma. Brněnského gólmana Trvaje zaměstnala až nenápadná střela Heřmana, kterou i přes zakrytý výhled dokázal vyrazit levým betonem. Na druhé straně využil špatné rozehrávky Hanzlíka k samostatnému nájezdu Brabenec, strážce plzeňské branky Pöpperleho ovšem nepřekonal. Domácí se pokoušeli zareagovat, ale defenziva hostů pracovala spolehlivě. Když už pronikl po rychlé akci Hvila do útočné třetiny, vypálil následně Scofield z voleje v dobré pozici těsně nad.

Západočechům citelně scházel zraněný tvůrce hry Straka a hosté vycítili šanci. Ofenzivní snahu korunovala Kometa v osmé minutě, kdy Hubáček objel branku a nepokrytý Šindel zblízka bekhendem otevřel skóre. V poslední minutě první třetiny se ale nechal vyloučit hostující Richter a Vlasák po krásné kličce zužitkoval početní výhodu přesnou střelou pod břevno.

Prostřední část zahájilo aktivněji Brno, Šindel však po špatném střídání domácích neprostřelil v úniku Pöpperleho. Poté se opět připomněli domácí a po přečíslení dva na jednoho neuspěl z úhlu bekhendem Vampola. Za chvíli ale za brankou vybojovali kotouč Dvořák s Heřmanem a jejich snahu přetavil ve vedoucí gól tvrdou ranou bez přípravy Hanzlík. O 11 vteřin později šokovaní hosté inkasovali znovu, když Hvilovu střelu dorazil do sítě navrátilec po zranění Tvrdík.

Hosté mohli snížit v přesilové hře. Po jejím skončení však Vostřák dlouhou přihrávkou našel Bendu vracejícího se z trestné lavice a jen skvělý zákrok Trvaje uchránil Kometu od další pohromy. Brankář hostů odolal plzeňským střelcům také v dvouminutovém oslabení tří proti pěti. Naopak domácí si nepohlídali návrat brněnské dvojice na led, po pasu Svobody ale Ludvík ani nadvakrát nevyzrál na Pöpperleho. Brankář domácích si v následném náporu hostů poradil i s přesilovkovou dorážkou Bičánka a pokusem Procházky po samostatném úniku.

V závěru druhé dvacetiminutovky srazil Dlouhý ujíždějícího Hvilu. Z nařízeného trestného střílení však sám postižený hráč ztroskotal na penaltovém specialistovi Hovim, který na tuto činnost vystřídal Trvaje. Po zahájení závěrečné části dohrávali domácí přesilovou hru, v níž Trvaj vyrazil Scofieldův pokus pouze před Hvilu, který pohodlně zvýšil na 4:1. Hosté se vzápětí snažili vrátit do zápasu. Proti šanci Dopity ale zázračně zasáhl Pöpperle a Divíškova bomba při přečíslení dva na jednoho mířila mimo. Oboustranně ofenzivně vedený závěr hrací doby okořenil skvělým zákrokem Trvaj, jenž tváří v tvář nedovolil skórovat Lvovi.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Vlasák (Modrý, Vampola), 25. Jiří Hanzlík (M. Heřman, Dvořák), 26. Tvrdík (Hvila), 42. Hvila (Scofield, Adamský) - 14. Šindel (Hubáček, Divíšek). Rozhodčí: Minář, Zubzanda - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 8103.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O'Brien - Bomersback, Vampola, Vlasák - Dvořák, M. Heřman, Adamský - Scofield, Tvrdík, Hvila - Stránský, Vostřák (45. Lev), Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Brno: Trvaj (v čase 37:36 pouze na trestné střílení Hovi) - Kempný, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Houdek - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Sedlák, R. Procházka, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice