Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 4:2Zlín potřetí v sezóně porazil Pardubice a má stejně bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Somík 0 : 1
24. Hamrlík 1 : 1
35. Leška 2 : 1
43. Bořuta 3 : 1
57. P. Sýkora 3 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili ve 40. kole extraligy potřetí v sezoně Pardubice a po vítězství 4:2 se na druhý tým tabulky bodově dotáhli. Berani otočili nepříznivý vývoj zápasu a využili dvě přesilové hry. Výborně zahrála elitní Leškova řada, která zařídila tři branky.

Článek

Zlín hrál od úvodních minut s chutí. Jeho aktivitu zbrzdilo vyloučení Siváka, ale Pardubice se nedostaly v početní převaze k vážnější akci a brankář Sedláček byl bez práce. Přesilovka se naskytla i Zlínu, když na trestnou lavici zamířil za sekání Kočí. Obě mužstva však nadále hrála bezchybně v defenzivě.

Do vedení šly se štěstím Pardubice. Na konci 15. minuty tečoval po střele Špirka šikovně Somík puk, který doplachtil za Sedláčkova záda. Zlín mohl srovnat krok, ale Kubiše ve slibné šanci neposlechl kotouč. Domácí mohli ještě do první sirény vyrovnat, ale Galvas trefil pouze tyčku.

Zlín otočil nepříznivý stav ve druhé třetině. Hned na začátku se mu naskytla téměř dvouminutová přesilovka pět na tři a zvládl ji skvěle, neboť po třinácti sekundách prostřelil Haška od modré čáry obránce Hamrlík. Domácí ožili, Sivák měl na holi vedoucí branku, nicméně jeho muška byla nepřesná.

Hrál se oboustranně rychlý, útočný hokej, akce se přelévaly na obou stranách a zaplněné hlediště se rozhodně nenudilo. Zlín předvedl ukázkovou kombinaci v 35. minutě. Kotouč putoval po ose Hamrlík, Balaštík, Leška a na nejlepšího extraligového nahrávače zívala zcela prázdná branka.

Zlín si přenesl herní pohodu i do třetí třetiny. Třetí gól přidal obránce Bořuta, který dostal ideální pas do nájezdu od Siváka. Další šance měli Balaštík, Balán a Sivák. Čtvrtý úspěch Beranů posvětil až videorozhodčí, Leška využil přesilovku po pouhých čtyřech sekundách, když tečoval holí Hamrlíkovu střelu od modré čáry. Pardubice se zmohly jen na kosmetickou úpravu nepříznivého stavu.

PSG Zlín - HC Eaton Pardubice 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Hamrlík (Nosek, Leška), 35. Leška (Balaštík, Hamrlík), 43. Bořuta (Sivák, Roman Vlach), 49. Leška (Hamrlík, Balaštík) - 15. Somík (Špirko), 57. P. Sýkora (Pivko). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7, navíc Hašek (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5001.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Pardubice: Hašek - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - Radil, Kousal, Semorád. Trenéři V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice