Hlavní obsah

Dva body Budějovicím zajistil hattrickem Micka

LITVÍNOV

Třígólový večer zažil hokejový útočník Českých Budějovic Tomáš Micka při extraligovém zápase v Litvínově. Ke dvěma brankám v řádné hrací době přidal ještě jednu díky proměněnému rozhodujícímu samostatnému nájezdu. Jihočeši tak vyhráli 4:3 a získali dva body.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér František Výborný na lavičce Českých Budějovic

Článek

„Konečně jsme na osmý pokus vyhráli na penalty, při nichž se nám dosud v sezóně nedařilo. K nájezdům ale ani nemuselo dojít, kdybychom nepromarnili třígólový náskok v závěru třetí třetiny. V oslabení tři na pět jsme poprvé inkasovali, vzápětí znovu při pokračujícím oslabením o jednoho hráče. A už jsme vedení neudrželi. Jsme ale nakonec spokojeni i s dvoubodovým vítězstvím,“ líčil Micka, který při samostatných nájezdech chladnokrevně překonal brankáře Jaroslava Hübla. „Trenér mě tam poslal, a tak jsem nechtěl zklamat. Po příchodu do Budějovic ze Slavie jsem dal až do utkání v Litvínově za Jihočechy jediný gól, tentokrát mi to vyšlo parádně,“ těšil se autor hattricku.

Budějovice před nájezdy provedly změnu v brance, když zkušeného Romana Turka nahradil osmnáctiletý Šimon Hrubec. A byl to dobrý tah. Mladík ani jednou nekapituloval. A to se proti němu rozjeli osvědčení střelci Martin Jenáček a Viktor Hübl. „Sedm zápasů jsme prohráli na penalty. Střídání brankářů před nájezdy jsme zkusili předtím asi dvakrát, protože Turka soupeři většinou znají. Hrubec se toho zhostil dobře,“ povídal asistent českobudějovického trenéra Milan Kupka.

Litvínovský kapitán Robert Reichel k bitvě poznamenal: „Šancí jsme měli dost, nastřelili jsme snad šest tyček. Ale soupeř z protiútoků dával góly. Až ke konci třetí třetiny jsme se zvedli a vyrovnali. Celkově to byl ale divný večer. Hráli jsme jako do zdi. Přesto věřím, že příště budeme úspěšnější.“ Gól Litvínova na 1:3 zaznamenal obránce Vlastimil Kroupa: „Byla to vůbec naše první branka při přesilovce pěti proti třem v sezóně. Potřebovali jsme ale skórovat už na začátku, aby nás to nakoplo. Vzhledem k průběhu jsme rádi aspoň za bod.“

Reklama

Související témata: