Hlavní obsah

Že jsem nevyrovnaný brankář? Tyhle řeči mě štvou, čílí se slávista Slipčenko

Jan ŠkvorSport.cz

Furch, Neruda, Slipčenko, Orct, Hnilička. To je kvintet gólmanů, kteří se v letošním ročníku už stačili objevit v brance Slavie. Žádný z nich nepřesvědčil natolik, že by si pozici dlouhodobě udržel. Teď tomu má být jinak. Kouč Růžička určil za jasnou jedničku Roberta Slipčenka. Mnozí diváci a odborníci ovšem soudí, že Slipčenko pro své nevyrovnané výkony není tou správnou volbou. Samotného gólmana tyto řeči pořádně štvou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slávistický brankář Robert Slipčenko kontroluje kotouč v utkání proti Karlovým Varům

Článek

Máte dnes ze svého výkonu proti Varům dobrý pocit?

Dobrý pocit mám z toho, že jsme po dlouhé době konečně vyhráli, ne z osobního výkonu.

Opravdu? Vždyť k výhře jste lvím podílem přispěl právě vy...

Nejvíc k tomu přispěl celý tým.

Tak jinak. Máte pocit, že jste podal jeden z nejlepších výkonů ve slávistickém dresu?

Myslím, že ne. Spousta jiných zápasů se mi povedla. Jak se všude říká, že podávám nevyrovnané výkony? Podle mě tomu tak není. Těch dobrých zápasů bylo víc, vyloženě se mi to nepovedlo jen s Pardubicemi a ve Varech.

Štve vás, když si to o sobě přečtete?

To víte, že mě to štve!

Jak proti tomu bojujete?

Nebojuju s tím. Snažím se toho nevšímat a soustředit se na to, aby vyhrával tým.

Jste rád, že se konečně situace ve slávistickém brankovišti vyjasnila? Trenér Růžička jasně deklaroval, že jedničkou jste vy...

Lepší to určitě je, ale nikdy není nic jasného. Nemusejí mi vyjít dva zápasy a do brány už třeba nepůjdu.

Poprvé od 4. prosince jste vyhráli za tři body. Může to být odraz k lepším výkonům?

Určitě. Teď máme další čtyři těžké zápasy s týmy okolo nás, ve kterých se hraje de facto o šest bodů. Může nás to nakopnout k tomu, že zase uděláme nějakou šňůru výher.

Bylo důležité, že jste se jako první dostali do vedení? V minulých zápasech jste totiž většinou museli dotahovat manko...

Pro mě hrálo velkou roli, že jsem si v první třetině konečně sáhnul na puk, v páté minutě jsem měl čtyři pět zásahů. Dostal jsem se do zápasu. Je těžké, když za první třetinu dostanete ze tří střel jeden gól. Není to žádná sranda.

Bylo hodně ubíjející čekat tak dlouho na výhru?

Určitě. Psychika nebyla vůbec dobrá. Ani pohoda nebyla taková, jako tomu bylo dřív. Slavia, to je klub! Není zvyklá hrát na jedenáctém místě. Chtěli jsme to urvat, zaplaťpánbůh se to podařilo.

Ve druhé třetině vám moc dobře nebylo, když jste od Zaťoviče dostal úder nohou do hlavy...

S Martinem se známe, protože jsme spolu hráli v Kadani a Mostě, jezdil se mi pak omlouvat. Jel jsem do rohu zalehnout puk, on si ale myslel, že tam bude dřív. Dal mi tam koleno a srazili jsme se.

Byl jste hodně otřesený?

Byl. Motala se mi hlava, nemohl jsem se postavit na nohy. Doufal jsem, že to bude brzy v pohodě. Naštěstí jsem si chvíli poležel na ledě a potom se to zlepšilo.

Reklama

Související témata: