Hlavní obsah

Skuhravý: Nenacházíme se tam, kde bychom chtěli. Ale tabulku nesledujeme

PRAHA

Tahle prohra bolí. Trápící se Karlovy Vary hrály na Slavii de facto o šest bodů, jelikož oba týmy svádí boj o desáté místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole play-off. Přestože po většinu zápasu diktovaly tempo hry, nakonec domů odjíždějí s prázdnou. „Neodehráli jsme špatné utkání. Měli jsme spoustu příležitostí, bohužel jsme ale dali jeden gól. Na to se nedá vyhrát,“ lituje kapitán Václav Skuhravý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Slavie Josef Beránek s Václavem Skuhravým z Karlových Varů

Článek

Klíčový moment přišel v polovině druhé třetiny. Západočeši svého soupeře dostali do hluboké defenzivy, vytvářeli se přehršel šancí, gólmana Slipčenka ale ne a ne překonat. „Dobře jsme ho trefovali. Ne vážně, chytal dobře,“ přiznal Václav Skuhravý. V době největšího náporu navíc přišel pro hosty šok, když se Slavia dostala do vedení. „Kdybychom dali první gól my, zápas by mohl vypadat jinak. Chvilku před prvním inkasovaným gólem jsme měli velký tlak,“ mrzelo kapitána.

A další rána přišla vzápětí. Slipčenko v rohu kluziště zalehl kotouč a po následném kontaktu se Zaťovičem se poroučel k ledu. Na trestnou lavici ovšem s osobním trestem putoval jen Skuhravý. „Akorát jsem se šel zeptat rozhodčího, jestli může gólman zalehnout v rohu kluziště puk. Jen jsem se slušně zeptal, neřekl jsem jediné sprosté slovo a dostal jsem desítku... Tak nevím,“ divil se Skuhravý. „Byla to velká frustrace. Na deset minut jsem oslabil tým, trenéři kvůli tomu museli pozměnit sestavu,“ dodal.

Karlovarští tak v tabulce klesli na jedenácté místo. „Nenacházíme se v tabulce tam, kde bychom chtěli být,“ trápí Skuhravého. Že by ale Západočeši po každém odehraném duelu sledovali aktuální změny v tabulce, to podle kapitána Energie nehrozí. „Takhle na to nemůžeme koukat. Musíme vyhrávat vlastní zápasy a nesledovat tabulku, jestli nás někdo předskočil.“

Extrémně vyrovnaná tabulka soutěže znamená, že téměř každý zápas je soubojem de facto o šest bodů. Více než polovina klubů totiž nemá jisté, že se probojuje alespoň do předkola vyřazovacích bojů. „Když se podíváte na tabulku, tak všechny zápasy mužstev od šestého do dvanáctého místa jsou o šest bodů,“ uvědomuje si Skuhravý, že v nejbližších kolech se bude lámat chleba.

Reklama

Související témata: