Hlavní obsah

Brno - Litvínov 3:2Hokejisté Komety udolali v dramatické bitvě Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Ovčačík 1 : 0
38. Dopita 2 : 0
40. Jenáček 2 : 1
46. Švarný 2 : 2
49. Huml 3 : 2

BRNO

Hokejisté posledního týmu tabulky Komety Brno porazili v souboji týmů ze dna tabulky dvanáctý Litvínov 3:2. Brňanům k vítězství výrazně dopomohl zkušený útočník Dopita, který si připsal dva kanadské body za gól a asistenci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér brněnské Komety Vladimír Jeřábek

Článek

Brňané se na začátku zápasu dostávali jen s obtížemi do tempa, Litvínov dobře bránil střední pásmo a mnohem častěji útočil. Vypracoval si i několik střeleckých příležitostí. V domácí brance ale zářil Trvaj, jenž všechny šance soupeře s naprostým klidem a přehledem likvidoval. Například v 11. minutě se vyznamenal proti Hüblovi a vzápětí chytil i Jenáčkovu ránu do opuštěné části branky. Kometa se dostávala do tlaku při přesilovkách, v nichž sice soupeře přehrávala kombinačně, ale brankáře Hübla zaměstnávala minimálně.

Přesto se Brňanům podařilo ve 14. minutě otevřít skóre. Dopita chytře podržel za brankou kotouč, který vzápětí nahrál najíždějícímu obránci Ovčačíkovi a na jeho pohotovou střelu už Hübl nestačil reagovat.

Poněkud jiný obraz dostala druhá třetina. V ní se blýskl ve 21. minutě Hubáček, po jehož rychlém průniku z pravé strany stačil brankář Hübl kotouč vytáhnout nad horní tyčku. Celých deset minut nenechala Kometa soupeře vydechnout, i když hrál v těchto momentech Litvínov v plném počtu, dostával se jen s obtížemi do protiútoku.

Tlak domácího týmu ale ukončilo po půlhodině hry vyloučení útočníka Šindela. V přesilovce sice Litvínov neskóroval, ale dostal se zpět do tempa. Kometa byla útočnější a ve 38. minutě po nahrávce Dlouhého lišácky Dopita jen tečoval kotouč, který proklouzl za brankovou čáru. Těsně před druhou přestávkou se při přesilovce podařilo hostům poprvé překonat Trvaje, když akci Viktora Hübla a Lukeše zakončil brankou Jenáček.

Po inkasované brance upadli Brňané do herního útlumu, trápili se zejména při zakládání útočných akcí. Herní krizi potrestal ve 46. minutě vyrovnávacím gólem obránce Švarný.

Inkasovaná branka ale Kometu probrala, zvýšila bojovnost a za dvě minuty získal zpět vedení. Po rychlém protiútoku zakončil Huml své sólo bekendovým blafákem. Brance předcházel souboj Brabence s hostujícími zadáky, po němž signalizoval rozhodčí faul. Hokejisté Litvínova se ale marně dožadovali odvolání gólu a kapitán Reichel dostal za protesty desetiminutový trest.

Pět minut před koncem fauloval Humla ve vyložené šanci hostující Punčochář, brněnský expert na trestná střílení Brabenec ale tentokrát neuspěl. Litvínov prohru neunesl, v závěru se zbytečnými fauly připravil o možnost dostat se k případné power play.

HC Kometa Brno - HC Benzina Litvínov 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Ovčačík (Dopita, R. Dlouhý), 38. Dopita (R. Dlouhý). 49. Huml (Brabenec) - 40. Jenáček (Lukeš, V. Hübl), 46. Švarný (Jánský). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 7:9, navíc Reichel, Kroupa oba 10 min., Pilař (všichni Litvínov) 5 min a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Kempný, od 30. min. navíc Štach - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - R. Procházka, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Stříteský, Punčochář, Gureň, Kubát, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, J. Černý, Trávníček - Gerhát, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec