Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 3:2Pardubice díky gólu Koukala porazily i počtvrté v sezóně Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kratěna 0 : 1
8. Nakládal 1 : 1
9. Kousal 2 : 1
26. Gulaši 2 : 2
51. Koukal 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 41. kole extraligy pražskou Spartu 3:2. Východočeši tak zdolali svého soupeře i ve čtvrtém utkání probíhající sezóny, což se jim podařilo naposledy v ročníku 1972/73. Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě kapitán Petr Koukal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Pardubic se radují z výhry.

Článek

Zápas rozehrála lépe Sparta. Již v polovině druhé minuty ji mohli poslat do vedení Ton či Výborný, ani jeden z nich však nedokázal překonat sedícího gólmana Haška. Pražané se však přesto záhy dočkali. Výborný na půlící čáře nezištně našel rozjetého Kratěnu, který nechal proklouzat Jillsona a rychlým zakončením na bližší tyčku překonal Haška.

Za tři minuty a deset vteřin už bylo ale vše jinak a vedli Východočeši. Nejprve se prosadil při přesilovce přesnou ranou k tyči Nakládal a o 32 sekund později se Kousal ujal kotouče po vyhraném vhazování ve středu kluziště, protlačil se i díky rychlé stahovačce k brankovišti a bekhendem překonal brankáře Přikryla, jemuž puk proklouzl mezi betony. Ve 13. minutě se parádně proháčkoval útočník Kolář, sparťané ho zastavili faulem, přesto se ještě dostal ke střele Koukal, toho ovšem vychytal Přikryl.

V úvodu druhé části mohl vyrovnat Netík, jeho střelu na bližší tyč však dokázal Hašek vyrazit. Chvilku poté musel na trestnou lavici Pivko, Spartě se přesilovka dlouho nedařila, ovšem pouhou vteřinu před skončením Pivkova trestu si sjel před branku bek Gulaši, kde ho našel za branku mířící Látal a bylo to 2:2. Ve 30. minutě pálil pohotově z otočky Kousal, Přikryl si s jeho nadějným pokusem dokázal poradit a vytěsnil puk mimo.

Oba týmy se pak prostřídaly v početních výhodách, ale bez efektu. V závěru druhé části ještě vypálil ostře Somík, Přikryl puk nepříliš jistě vyrazil, sám Somík se dostal k dorážce, ale střelou do prázdné klece za povyjetým Přikrylem překvapivě orazítkoval pouze pravou tyčku.

Urputný a vyrovnaný boj obou rivalů pokračoval i ve třetí třetině. Na začátku 46. minuty zamířil z mezikruží Pivko těsně vedle, chvilku nato zaváhal v dobré pozici Somík. Na konci 51. minuty však útočník Kolář našel Starého, který nabil do druhé vlny rozjetému Koukalovi a jeho rána málem protrhla síť za bezmocným Přikrylem.

Domácí poté zvládli vyloučení beka Koláře, sami nevyužili přesilovku a dvě minuty před koncem sáhla Sparta k oddechovému času a následné hře bez gólmana. Nejprve vystrašil Haška skrytou ranou zpoza obránce Ručinský, poté mohl potvrdit výhru Eatonu Somík, ale trefil pouze boční síť prázdné branky. Výsledek 3:2 se i proto již nezměnil.

HC Eaton Pardubice - HC Sparta Praha 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Nakládal (Starý, Koukal), 9. Kousal, 51. Koukal (Starý, Kolář I) - 6. Kratěna (D. Výborný), 26. Gulaši (Látal). Rozhodčí: Jebavý, Souček - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 9684.
Pardubice: Hašek - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - Klejna, Kousal, Rákos. Trenéři V. Sýkora a Votruba.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Bolf, Vydarený - Netík, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Kratěna - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Hrdel, Podlešák. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: