Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 5:1Kladno porazilo vedoucí Plzeň a udrželo si odstup od Komety

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kameš 1 : 0
14. Eberle 2 : 0
23. Bělohlav 3 : 0
48. Adamský 3 : 1
53. Bělohlav 4 : 1
59. Stieler 5 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 41. kole extraligy Plzeň 5:1 a na třináctém místě tabulky si tak udrželi tříbodový odstup od poslední Komety Brno. Na výhře Středočechů nad lídrem soutěže, který v neděli postrádal kapitána Martina Straku i brankářskou jedničku Tomáše Pöpperleho, se dvěma góly podílel Radek Bělohlav.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Kladna

Článek

Citelněji dnes ale hostům chyběl Pöpperle, jeho náhradník Francouz totiž neodchytal příliš vydařený zápas a svůj celek výrazně nepodržel. Nejdříve Kuchler při signalizovaném vyloučení "zamíchal" puk za jeho brankou a přesnou nahrávkou našel najíždějícího Kameše, jehož střela prošla plzeňskému gólmanovi mezi betony. Ve 14. minutě odešel na trestnou lavici hostující Scofield a o osm vteřin později hrubku hostujícího brankáře potrestal Eberle, jenž zvýšil na 2:0.

Když na začátku druhé části hry využil další početní výhodu Bělohlav, jenž dorazil za brankovou čáru střelu Kally, která se odrazila od tyče, zdálo se rozhodnuto. Západočeši, které přijela povzbudit početná skupina příznivců, se však nevzdali a v dalších minutách domácím "zatápěli".

Kladenská obrana v čele s Kopřivou, který se do branky vrátil po jednozápasovém trestu, však pracovala na jedničku a naopak svěřencům trenéra Vejvody se otevřela možnost k brejkům. Frolík však jasnou šancí pohrdl a koncovku nezvládl, stejně jako o chvíli později Eberle.

Nápor vedoucího týmu tabulky pokračoval i ve třetí třetině. Patera a spol. statečně odolávali tlaku hostů až do 48. minuty, kdy Adamský využil přesilovou hru a snížil na 1:3. Snahu Západočechů ale opět pokazil gólman Francouz. Bělohlav metr za útočnou modrou vystřelil od mantinelu, přitom zlomil hůl, ale puk skončil překvapivě v zády nešťastného juniorského reprezentanta.

Kladno následně zápas v klidu dovedlo do vítězného konce, Eberle se Stielerem se navíc ještě po krásné kombinační akci postarali o pátý gól.

HC Geus Okna Kladno - HC Plzeň 1929 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Kameš (Kuchler), 14. Eberle (Kameš, Stieler), 23. Bělohlav (Kalla, Frolík), 53. Bělohlav (Frolík, Patera), 59. Stieler (Eberle) - 48. Adamský (Hanzlík, Jan Kovář). Rozhodčí: Husička, Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 2619.
Kladno: M. Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Šmach, Mudroch - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Valský - Eberle, Stieler, Kuchler - Rudovský, Čurilla, Melka. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Plzeň: Francouz - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O´Brien, Dobrovolný - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Heřman, Dvořák - Scofield, Tvrdík, Hvila - Stránský, Jan Kovář, Pitule, od 46. min. navíc Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: