Hlavní obsah

Č.Budějovice - Třinec 5:3České Budějovice porazily Třinec a vyhrály potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Vak 1 : 0
22. Micka 2 : 0
33. Micka 3 : 0
40. Hrabal 3 : 1
41. Zíb 3 : 2
49. Šimánek 4 : 2
54. Veselý 5 : 2
56. Tomas 5 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 41. kole extraligy Třinec 5:3 a vyhráli tak potřetí za sebou. Dvěma góly se na výhře Jihočechů podílel útočník Tomáš Micka, jenž tak navázal na předešlý zápas, ve kterém vstřelil hattrick.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Budějovic se se svým koučem Františkem Výborným radují z gólu.

Článek

První nebezpečnou příležitost si vypracovali Třinečtí, když při Mertlově trestu pálil od modré Cartelli a Peterek zblízka dorážel. Gólman Turek byl ale připravený. Neúspěšný byl i následný pokus Martynka.

Jihočeši vážněji ohrozili Dubu až v 7. minutě, kdy jej Gulaš zkusil překvapit střelou švihem a odražený puk se snažil poslat do třinecké branky Mikeska. Během vyloučení Cartelliho ohrozil branku hostí znovu agilní Gulaš, který šikovně tečoval Snopkovu střelu od modré.

Ve 12. minutě se zaskvěl gólman Duba, jenž bravurně vytáhl z brankoviště puk tečovaný Pletkou. Domácí získávali převahu, další šanci měl Kotrla a po něm dvakrát od modré pálil Melichar. Necelé tři minuty před první sirénou napřáhl zdálky Poživil, k odraženému kotouči se dostal Vak, jehož střelecký pokus Duba vytěsnil z brankové čáry, ale na druhý Vakův pokus už nedosáhl.

Druhé dějství zahájili hosté v přesilovce, vyrovnat se jim nepodařilo a krátce po srovnání počtu hráčů na ledě sami podruhé inkasovali. Po návratu z trestné lavice se prosadil Micka. Brzy nato hráli hosté 96 vteřin přesilovku pět na tři, ale skóre se nezměnilo, neboť Turek chytal výborně Ve 33. minutě přišla velká chvíle probuzeného kanonýra Micky, který švihem z levého kruhu zařídil třetí gól Jihočechů. V závěru druhé třetiny oslabili třinecký tým zbytečně Bonk s Peterkem, oba dostali za řečnění trest na deset minut. Přesto Oceláři snížili, v přesilovce se šťastně trefil Hrabal.

Ze třetí dvacetiminutovky uplynulo pouhých osm vteřin, když obránce Zíb od modré čáry poslal po ledě kotouč kolem levé tyčky za Turkova záda a snížil na rozdíl jediného gólu. Následně ve vlastním oslabení mohl přidat čtvrtý gól Šimánek, ale svoji akci překombinoval.

Po Květoňově hrubém faulu na Pletku, za který dostal třinecký útočník pětiminutový trest, hráli domácí více než minutu v pěti proti třem a poté čtyři minuty pět na čtyři. Výhodu využili až krátce před jejím uplynutím díky Šimánkově ukázkové teči Snopkovy střely.

Jihočeši si poté zisk tří bodů pojistili pátým gólem při signalizované přesilovce a na jejich výhře nic nezměnila ani následná branka Tomase, kterou musel potvrdit videorozhodčí.

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. Vak (Veselý, Poživil), 22. Micka (Mertl, Poživil), 33. Micka (Melichar), 49. Šimánek (Snopek, Melichar), 54. Veselý (Gulaš, Vak) - 40. Hrabal (Kohn), 41. Zíb (Pospíšil, D. Květoň), 56. Tomas (Seman, Martynek). Rozhodčí: Kubeš, Pešina - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 8:7, navíc Bonk, Peterek oba 10 min., D. Květoň (všichni Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4505.
Č. Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Poživil, Melichar - Gulaš (29.-40. Ježek), Mikeska, Pletka - M. Hudec, Vak, Veselý - Micka, Šimánek, Mertl - Kuchejda, Červený, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Cartelli, Malec, Seman, Platil, Výtisk, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - V. Polák, Bonk, Martynek - Kanko, Hampl, Tomas. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín