Hlavní obsah

Přikryl si po prohře s Pardubicemi vyčítal především druhý gól

PARDUBICE

Počtvrté v sezóně se museli hokejisté Sparty v duelu s Pardubicemi smířit s těsnou porážkou 2:3. S tradičním rivalem dokázali uhrát jen dva body z 12 možných, když oba domácí zápasy ztratili až v nastavení. Gólman Petr Přikryl si dnes ze tří inkasovaných branek vyčítal především tu z hole útočníka Roberta Kousala, díky níž otočili Východočeši stav na 2:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Sparty Petr Přikryl

Článek

Kousal se trefil jen 32 sekund po vyrovnání beka Jakuba Nakládala a ke gólu přišel velmi lacino. "Ten druhý gól jde na můj vrub, to by se nemělo stávat," komentoval sparťanský gólman Kousalovu bekhendovou trefu mezi betony. "První gól byla přesilovka, propálil to tam a já vůbec nic neviděl. Navíc mě tam atakoval hráč," řekl Přikryl novinářům.

Sebekriticky se díval také na třetí trefu Pardubic od Petra Koukala, která se nakonec ukázala jako vítězná. "Každý gól se dá chytit, a když si to teď tak přehrávám, tak z mé strany se to dalo lépe přečíst, protože ten hráč vpravo (Jan Starý) už nemohl moc střílet," přemítal nad situací z 51. minuty. "Určitě se to dá chytit, ale bylo to skvěle provedené," dodal.

Sparta se sice prezentovala povedeným výkonem, přesto měli její hráči i po čtvrtém souboji s Východočechy v této sezoně sklopené hlavy. "Neřekl bych, že byli domácí lepší. Nám tam bohužel nenapadaly některé šance," litoval Přikryl. "Přijeli jsme sem uhrát nějaké body, ale nepovedlo se to, takže odjíždíme zklamaní."

Přestože Pražané odjeli z ČEZ Areny s prázdnou, naznačili opět jisté herní zlepšení. "Hrajeme perfektně zezadu a vyrovnali jsme se těm výsledkům z doby, kdy přišla nová trenérská dvojice. Myslím, že když v tom budeme pokračovat, tak to přinese úspěch," uvedl Přikryl.

Reklama

Související témata: