Hlavní obsah

O výhře Komety nad Litvínovem rozhodl sporný gól Humla

čfoPrávo

Rozhodující gól útočníka Humla, jímž v poslední části nedělního extraligového duelu zajistil hokejistům Komety tříbodový zisk, nesli Litvínovští hodně těžce. U sudích se vehementně dožadovali dodatečného odpískání údajného předchozího faulu Brabence na Reichla, po němž najížděl brněnský forvard sám na brankáře Hübla a blafák s přehledem proměnil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Ivan Huml

Článek

„Po zápase se nemohu k rozhodčím vyjadřovat. Zřejmě ale podáme protest,“ tvrdil po prohře 2:3 kapitán Severočechů Robert Reichel, který je zároveň v klubu i sportovním manažerem. Za nesportovní chování si v závěru střetnutí odpykal na trestné lavici deset minut.

Litvínovský asistent Jiří Šlégr byl ovšem k arbitrům shovívavější. „Podle mého názoru šlo o nedovolený zákrok, ale oni posoudili tu situaci jinak. My jsme pak bohužel propadli pocitu ukřivděnosti a zbytečnými vyloučeními jsme se poté připravili o možnost ještě něco s výsledkem udělat,“ mrzelo ho.

Šťastný střelec Ivan Huml nechtěl střet Brabence s Reichlem hodnotit. „Pro nás je nejdůležitější, že gól platil a my se tak udrželi na dohled předposlednímu Kladnu,“ mnul si ruce. Mohl se těšit na část z pětitisícové odměny, kterou Petr Hubáček vypsal v kabině za první vítězství Komety po jeho přestupu z Vítkovic. „Bylo fantastické, jak skvělé přivítání mi připravili brněnští fanoušci,“ poděkoval divákům v plném Rondu reprezentační útočník.

Ti před utkáním rozvinuli transparent s nápisem „Všude dobře, doma nejlíp“ a mohutně skandovali Hubáčkovo jméno. „To mně běžel mráz po zádech. Jsem jim za to strašně moc vděčný. Přiznám se ale, že jsem měl ve svých třiceti letech pořádnou trému a zřejmě jsem nezahrál tak dobře, jak mnozí ode mě očekávali. Vyhráli jsme ale, a tak mám obrovskou radost. Věřím, že se moje výkony budou neustále zlepšovat,“ přál si Hubáček.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice