Hlavní obsah

Podařilo se nám zlepšit střeleckou produktivitu, těšilo Bělohlava

KLADNO

Hokejisté Kladna se postarali o největší překvapení 41. kola extraligy, když porazili vedoucí Plzeň 5:1. Velkou zásluhu na tom měl i nejstarší člen kladenského kádru Radek Bělohlav, který vstřelil dvě branky.

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Hokejisté Kladna Jaroslav Kalla (vlevo) a Radek Bělohlav

Článek

Prvním gólem zvyšoval na 3:0, druhým poté na 4:1 a definitivně tak zlomil odpor Západočechů. "Určitě je to pro nás velice cenné vítězství. Po dobrém výkonu v Karlových Varech, kde jsme prohráli 0:1, jsme potřebovali zlepšit střeleckou efektivitu, což se nám podařilo," uvedl Bělohlav, který zároveň přiznal, že hosté měli ve druhé a třetí části více ze hry. "Nám se ale po delší době dařilo střelecky," řekl.

Hostům chyběl kapitán Martin Straka a brankářská jednička Tomáš Pöpperle, což se na jejich výkonu projevilo. "Myslím si ale, že jim určitě tolik ztráta bodů nevadí, protože jich mají dostatek," soudil Bělohlav.

Důležitým momentem zápasu byl jeho druhý gól, kterým odpověděl na snížení Plzně a otupil tlak soupeře. "Chtěl jsem střílet na branku, hokejka při mém pokusu sice praskla, ale hlavně, že to tam padlo. Určitě to byl důležitý gól. I za stavu 3:0 jsem si připouštěl možnost, že Plzeň může náš náskok smazat," uvedl zkušený útočník.

Kladno teď čeká v úterý v domácím prostředí zápas proti Českým Budějovicím, ve kterých Bělohlav dlouhá léta hrál. "Jak jsem již několikrát zdůraznil, zápas proti Jihočechům není pro mě nijak výjimečný, protože jsem prošel hodně kluby. I když pochopitelně v Českých Budějovicích stále žiji," řekl Bělohlav jasně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články