Hlavní obsah

O české extralize toho moc nevím, přiznává kanadská posila Slavie Campbell

PRAHA

Pardubicím nebo Plzni se vyplácejí. Nyní i pražská Slavia zkouší vsadit na neokoukané hráče ze zámoří, kteří by ale svými kvalitami měli v tuzemské hokejové extralize vynikat. Po Noahu Clarkovi angažoval úřadující vicemistr kanadského obránce Darcyho Campbella, který má na svém kontě jeden start v NHL a letošní sezónu začal ve finském TPS Turku. Pětadvacetiletý zadák naskočil už do nedělního zápasu s Karlovými Vary.

Foto: Sport.cz

Kanadský obránce Darcy Campbell

Článek

V zámořské nejvyšší soutěži odehrál Darcy Campbell jeden zápas v dresu Columbusu, poté jej Modrokabátníci vyměnili do Colorada. Tam se ale prosadit nedokázal a vloni v létě zamířil už jako volný hráč do Evropy, kde o něj projevilo zájem finské TPS Turku. Za něj v probíhající sezóně odehrál 33 zápasů a nasbíral 11 kanadských bodů. „V Turku se to ale nevyvíjelo podle mých představ. Mluvil jsem se svým agentem, který mi řekl o zájmu Slavie a beru to jako dobrou příležitost,“ říkal českým novinářům po nedělním utkání s Karlovými Vary.

Před ním si ale užil pořádnou honičku. Do české metropole přicestoval teprve v sobotu a hned druhý den už měl po boku svých nových spoluhráčů vyjet na led k ostrému utkání. „Bylo to trochu hektické. Do Prahy jsem přijel teprve v sobotu a o den později jsem už odehrál první zápas. Potkal jsem spoustu nových lidí, snažil jsem si alespoň zapamatovat jejich jména,“ usmál se Campbell.

O2 arena jej nadchla

Na rovinu přiznává, že o české extralize neví skoro nic. „Moc toho opravdu nebylo. Vlastně to bylo stejné, jako když jsem podepsal smlouvu ve Finsku. Taky jsem o tamější lize nic nevěděl. Ale budu se učit za pochodu,“ slibuje a přidává. „Znám ale většinu hráčů z Ameriky, kteří zde hrají. Hrál jsem s MacKenziem, Pinneaultem, Bomersbackem i Jeffem Jillsonem.“ Že se Slavia nenachází zrovna v nejlepším rozpoložení, mu ale neuniklo. „Věděl jsem, že se Slavia v posledních měsících trochu trápí. Snažil jsem se svou hrou co nejvíce přispět k výhře a je dobré, že se nám to podařilo,“ cenil si výhry nad Karlovými Vary.

Informace o České republice sbíral především od svých bývalých spoluhráčů z Turku, Čechů Michala Birnera a Tomáše Plíhala. „O Praze mi oba dost vyprávěli. Zatím jsem si ji neměl šanci prohlédnout, ale prý je jedním z nejkrásnějších měst na světě. Těším se, až se po Praze projdu,“ plánuje si. Co už jej ale stačilo ohromit, je vysočanská O2 arena, domácí stánek slávistů. „Je neuvěřitelná! Když ji srovnám s ostatními arénami, které jsem v Evropě viděl, nejspíše je tou nejlepší.“

Česká slovíčka zatím nepochytil

Do Prahy s Campbellem přicestovala i jeho manželka, v nejbližších dnech by se do Česka měli na návštěvu vydat i jeho rodiče. „Těším se na ně, neviděl jsem je už šest sedm měsíců,“ říká 180 centimetrů vysoký zadák, který zatím přespává na hotelu. „Zatím nevím, jak přesně tu věci spojené s bydlením chodí, takže budu dělat, co mi lidé ve Slavii řeknou.“

Tak jako většina hráčů ze zámoří, i Campbellovým snem zůstává návrat do NHL. I když si uvědomuje, že to bude zatraceně těžká práce. „Dokud budu hrát hokej, NHL vždy zůstane mým snem. Ideálním scénářem by samozřejmě bylo, kdybych se tam ještě mohl vrátit. K tomu ovšem budu muset tady v Evropě podávat vynikající výkony,“ přiznává Kanaďan, který zatím do tajů češtiny nepronikl. „Kluci v Turku se mezi sebou česky bavili,“ žádné slovíčko jsem ale nepochytil,“ směje se.

Reklama

Související témata: