Hlavní obsah

Litvínov protestuje proti vítězné brance hokejistů Brna

LITVÍNOV

Vedení Litvínova protestuje proti vítězné brance Komety v nedělním utkání 41. kola hokejové extraligy v Brně. V 49. minutě ujel v signalizované výhodě Ivan Huml a stanovil konečný výsledek 3:2. Situaci předcházel potrestaný zákrok litvínovského Roberta Reichla po střetu s brněnským Kamilem Brabencem, Severočeši jsou ale přesvědčeni, že následně byl faulován i jejich kapitán a hra tak měla být přerušena.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brněnský Pavel Mojžíš (vlevo) v souboji s Trávníčkem z Litvínova

Článek

"Viděli jsme to s trenéry i s generálním manažerem tak, že to byl jasný faul proti nám, a je jen překvapující, že rozhodčí to neviděl," řekl na klubovém webu Reichel, který se po utkání nechtěl k situaci vyjadřovat. Za jakékoli hodnocení výkonu rozhodčího v den zápasu je totiž od Asociace profesionálních klubů ledního hokeje stanovena pro klub pokuta 10 tisíc korun.

Litvínov se cítil poškozen už proti Kladnu, kdy o porážce 2:4 rozhodla branka Františka Kaberleho v přesilovce Středočechů pět proti třem a gólman Petr Franěk byl při vítězné střele rozhozen po střetu s Pavlem Paterou. "Čekám ten samý verdikt jako proti Kladnu, že gól neměl platit, ale největší problém je v tom, že nám to prostě body nevrátí," připojil Reichel.

Kapitán a zároveň sportovní manažer Litvínova připojil, že při sporném gólu dal Benzině za pravdu šéf rozhodčích Pavel Halas, ale klubu to nebylo nic platné. "My si můžeme stěžovat, což jsme udělali, ale pak nám přijde vyjádření ve smyslu, že jsme měli pravdu, a ten papír si můžeme dát někam do šanonu. Můžeme si říct, že jsme měli pravdu, a co dál... Rozhodčí pískají dál, žádnou pokutu asi nedostali, protože jsem nikde nic neviděl, a život běží dál," dodal hořce Reichel.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec