Hlavní obsah

Plzeň zdolala Vítkovice, Kladno se výhrou vzdálilo Kometě

PRAHA

Hokejisté vedoucí Plzně napravili zaváhání z nedělního utkání na ledě předposledního Kladna a v úterním 42. extraligovém kole porazili i bez svého lídra Martina Straky Vítkovice 4:1. Na druhou příčku si polepšil Zlín, který otočil zápas v Liberci a vyhrál 6:4. Třetí jsou nyní Pardubice, které si pohoršily díky porážce v Karlových Varech 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Plzně se radují z branky Petra Vampoly.

Článek
Fotogalerie

Plzeň proti Vítkovicím postrádala Straku, Vostřáka a Pöpperleho, navíc od dvanácté minuty prohrávala po gólu Szturce. V dalším průběhu zápasu už ale padaly góly jen do hostující branky. Po necelé minutě vyrovnal Bomersback, pak Plzeň skórovala v na začátcích druhé a třetí třetiny. Minutu před koncem upravil na konečných 4:1 Michal Dvořák. Vítkovice po Novém roce ještě nevyhrály v řádné době.

Sparta v této sezóně neztratila s Brnem ani bod a nic na tom nezměnila ani poslední série Komety, kdy vyhrála devět z posledních 12 utkání. Na Spartě sice už od druhé minuty zápasu vedla, ale pak už se trefovali jen domácí. Při vítězství 5:1 se dvakrát trefil Martin Podlešák, David Výborný u tří branek asistoval.

Neuvěřitelná trefa kladenského Kuchlera 

Karlovy Vary prokázaly v posledních zápasech zlepšení v defenzivě a proti Pardubicím se jim to vyplatilo. S nejproduktivnějším týmem extraligy sice musely dvakrát dotahovat brankovou ztrátu, ale nakonec vybojovaly dva body po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Vítězným střelcem byl Alexander Loginov, jenž se trefil i v normální hrací době.

Třinácté Kladno zvýšilo svůj náskok před posledním Brnem a ve druhém vystoupení doma za sebou navázalo proti Českým Budějovicím na nedělní výhru nad Plzní. Až do poslední minuty se hrálo nerozhodně 1:1, ale vteřinu před poslední sirénou pustil Roman Turek za svá záda nouzové nahození domácích hráčů. Autorem neuvěřitelné vítězné branky Kladna byl Jiří Kuchler.

Litvínov slaví první výhru v roce 2010

Litvínov se dočkal prvního vítězství v novém roce, když porazil doma pražskou Slavii 2:1. Severočeši sice prohrávali po gólu Kůrky, ale trefy Gureně a Hübla nakonec skóre otočily. Slavia tak zůstává nejhorším týmem soutěže za posledních jedenáct odehraných utkání, z nichž dokázal loňský finalista vytěžit pouhých šest bodů ze 33 možných.

Třinec měl proti Mladé Boleslavi prostý cíl: vyhrát a udržet se v první čtyřce. Jenže po dvou třetinách domácí prohrávali o dvě branky. Až po pěti minutách třetí části Pospíšil snížil a devět minut před koncem normální hrací doby obránce Cartelli alespoň vyrovnal. Při samostatných nájezdech se ale radovali hosté, jako jediný překonal brankáře Nikola Gajovský.

Liberec má na kontě jediné vítězství z posledních deseti odehraných utkání. Proti Zlínu přitom po první třetině vedli 3:1, jenže poté nastala branková smršť hostí. Během sedmi minut vstřelil Zlín čtyři branky, dvakrát se trefil Petr Leška.

Hokejová O2 extraliga - 42. kolo:
Třinec - Ml. Boleslav 3:4 po sam. nájezdech (1:3, 0:0, 2:0 - 0:0)ON-LINE
Branky: 12. Kohn, 45. Pospíšil, 51. Cartelli - 6. Fabuš, 15. T. Sýkora, 18. Macho, rozh. nájezd Gajovský.
Plzeň - Vítkovice 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)ON-LINE
Branky: 13. Bomersback, 24. Hvila, 41. Vampola, 59. Dvořák - 12. Szturc.
Kladno - Č. Budějovice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)ON-LINE
Branky: 28. Valský, 60. Kuchler - 36. Vak.
Sparta - Brno 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)ON-LINE
Branky: 22. a 39. Podlešák, 5. Ton, 40. Netík, 53. Broš - 2. Bičánek.
K. Vary - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)ON-LINE
Branky: 33. a rozhodující nájezd Loginov, 38. Kumstát - 30. Starý, 33. Špirko.
Litvínov - Slavia 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)ON-LINE
Branky: 33. Gureň, 33. V. Hübl - 23. Kůrka.
Liberec - Zlín 4:6 (3:1, 0:4, 1:1)ON-LINE
Branky: 4. a 18. Kašpařík, 20. Plodek, 49. D. Špaček - 21. a 26. Leška, 5. Balán, 28. Bořuta, 28. Köhler, 58. Ondráček.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama