Hlavní obsah

Sparta - Brno 5:1Sparta pěti góly otočila duel s Brnem a upevnila si pozici v šestce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bičánek 0 : 1
5. Ton 1 : 1
22. Podlešák 2 : 1
39. Podlešák 3 : 1
40. Netík 4 : 1
53. Broš 5 : 1

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v zápase 42. kola O2 extraligy Brno 5:1 a v tabulce si upevnili šesté místo zaručující přímý postup do play-off. Kometa přitom v Praze začala skvěle, už po šestašedesáti vteřinách šla do vedení, sparťané ale utkání pěti góly otočili. Brno tak zůstává poslední, ztráta na třinácté Kladno se navýšila na šest bodů.

Článek

Nerozhodné skóre vydrželo jen šestašedesát vteřin, to když od modré nikterak prudce nahodil puk na branku Bičánek a gólman Přikryl spatřil puk kvůli hradbě těl před sebou až v síti. V páté minutě ovšem mohli domácí srovnat, v oslabení ujel po chybě Krsteva Ton, Trvaje ale i kvůli faulu nepřekonal.

Ještě ve stejné minutě se už ale sparťanský kanonýr gólu dočkal, při hře ve čtyřech se trefil přesnou střelou nad vyrážečku. Pražané posléze přebrali iniciativu, Trvaj ale zlikvidoval i nadějné šance Vykoukala s Ručinským. V poslední minutě úvodního dějství se připomněla i Kometa, Richter střelou z pravého kruhu klec minul.

Nástup a potažmo celá druhá třetina patřila Spartě. Hosté zapomněli na Látala vracejícího se z trestné lavice, ten předložil kotouč Podlešákovi, který střelou do odkryté brány otočil skóre. Záhy se sám před Trvajem ocitl Ton, ani nadvakrát ale neuspěl, stejně jako po něm Netík. V 32. minutě ujížděl z levého křídla Ručinský, Trvaj ale svůj tým dál držel.

Dva slepené góly Kometu položily

Když už se zdálo, že Kometa sparťanský tlak v prostředním dějství ustojí, domácí udeřili. A hned dvakrát. V 39. minutě vystřelil z otočky Podlešák a našel skulinu mezi Trvajovými betony. O minutu později pálil z voleje Netík a brněnský gólman se proti jeho dělovce nestačil včas přesunout.

<span>Dva slepené góly definitivně vzaly Brnu síly na obrat, domácí se navíc nikam nehnali a v poklidu hlídali tříbrankový náskok. V 53. minutě navíc Broš pod padajícím Trvajem upravil na konečných 5:1 pro Pražany.</span>

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Ton (D. Výborný, Vydarený), 22. Podlešák (D. Výborný, Látal), 39. Podlešák (Ton, D. Výborný), 40. Netík (Kratěna, Broš), 53. Broš (Kratěna, Netík) - 2. Bičánek (Ludvík). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5615.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Bolf, Vydarený - Kratěna, Broš, Látal - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Kafka, Koreis, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.
Kometa Brno: Trvaj - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Kempný - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - Vondráček, R. Procházka, Tomajko - Huml, Brabenec. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: