Hlavní obsah

Liberec - Zlín 4:6Liberec ztratil se Zlínem náskok 3:1 a popáté za sebou prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kašpařík 1 : 0
5. Balán 1 : 1
18. Kašpařík 2 : 1
20. Plodek 3 : 1
21. Leška 3 : 2
26. Leška 3 : 3
28. Bořuta 3 : 4
28. Köhler 3 : 5
49. Špaček 4 : 5
58. Ondráček 4 : 6

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli v utkání 42. kola extraligy se Zlínem 4:6 a připsali si pátou porážku za sebou. Bílí Tygři sice vedli po první třetině 3:1, ale hosté čtyřmi góly mezi 21. a 28. minutou výsledek otočili. Tým kouče Zdeňka Venery počtvrté v řadě naplno bodoval a posunul se na druhé místo před Pardubice. Liberec naopak ztratil devátý z posledních deseti duelů a klesl na devátou pozici.

Článek

V úvodu se v šancích vystřídali domácí Moravec a zlínský Balán. Vzápětí šel pykat liberecký Vantuch, ale po Hamrlíkově chybě otevřel skóre ve čtvrté minutě v oslabení Kašpařík, který obral zlínského beka o puk a prostřelil Sedláčka. Za 67 vteřin ale bylo vyrovnáno, když po Bořutově střele úspěšně dorážel Balán. Více ze hry měli nadále Bílí Tygři, ale zlínský gólman kryl Malkamäkiho pokus i Plodkovu střelu.

V ojedinělé šanci Zlína v úvodní části se ocitl ve 14. minutě v přesilovce Leška, ale na Leinonena nevyzrál. V 16. minutě při signalizovaném vyloučení hosté po Bartovičově střele odvrátili puk na brankové čáře a po dlouhém prohlížení videa sudí vynesli verdikt, že gól nepadl.

Krátce po skončení přesilovky Liberec získal znovu vedení, když v 18. minutě doklepl puk ležící na brankové čáře Kašpařík. Deset sekund před koncem úvodní části ještě využil přesilovku Plodek, který překonal bezmocného Sedláčka. Toho nahradil do druhého dějství Štůrala a po pauze následoval rychlý obrat PSG.

Po 51 vteřinách snížil Leška, který doklepával po Köhlerově přihrávce sám před Leinonenem. Následně se přesilovka domácích otočila v minutovou výhodu pěti proti třem Zlína, kterou ještě hosté nevyužili, ale v pokračující přesilovce Hamrlík křižně přihrál Leškovi, který pohotovou střelou vyrovnal.

V 28. minutě trefil od modré čáry přesně levý horní roh liberecké branky Bořuta a navíc za dalších 26 vteřin po kombinaci první zlínské formace zvýšil už na 5:3 Köhler. Liberec se pak marně snažil smazat ztrátu. Nepomohla mu k tomu ani 42 vteřin trvající přesilovka pěti proti třem, navíc v 38. minutě mohl v oslabení zvýšit náskok hostů Rachůnek, který si elegantně obhodil Rýgla, ale pak přestřelil.

Ani závěrečná třetina k ukončení neúspěšné série Severočechů nevedla. V 45. minutě Rýgl v přesilovce trefil jen tyč. Za tři minuty se už Liberec radoval, když prolétl po levém křídle Špaček, natlačil se před zlínskou branku a Štůrala poprvé inkasoval. Za minutu jej po bombě Podkonického zachránila opět tyč.

V 52. minutě fauloval Bořuta unikajícího Bartoviče, ale ten nařízené trestné střílení neproměnil. Další šanci spálil Podkonický, náskok Zlína zase nepojistil v úniku Ondráček. I další nápor Liberce vyrovnání nepřinesl a dvě minuty před koncem své druhé sólo už Ondráček využil. Svou první trefou v extralize tak definitivně rozhodl o výhře Beranů.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:6 (3:1, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Kašpařík, 18. Kašpařík (Bartovič), 20. Plodek (Jareš, Nedvěd), 49. Špaček (Dušek) - 5. Balán (Bořuta, Míka), 21. Leška (Köhler, Balaštík), 26. Leška (Hamrlík, Nosek), 28. Bořuta, 28. Köhler (Leška, Balaštík), 58. J. Ondráček (F. Čech). Rozhodčí: Hribik, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4449.
Liberec: Leinonen - Jareš, Derner, Čakajík, Malkamäki, Moravec, Rýgl, Holub - Vantuch, Nedvěd, Dušek - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Špaček, Plodek, Víšek - Ondřej, Blatný, Matějovský - od 41. navíc Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Zlín: Sedláček (21. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Kučný, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: