Hlavní obsah

Do baráže půjde Kladno, věří Brňané. Ale klíčový je vzájemný duel v pátek

PRAHA

Stále jsou sice poslední, ale výsledky z posledních zápasů vlily hokejistům Brna optimismus do žil. Z jedenácti duelů vyhrála Kometa hned devětkrát a ještě na začátku prosince propastnou ztrátu na třinácté Kladno stáhla na pouhé tři body. Ve městě zavládla euforie, o vyhnutí se baráži pochyboval málokdo. Jenže jasná prohra na Spartě vrátila Brňany zpátky na zem. A hráči věří, že facka v pravý čas jim může jen pomoci.

Foto: René Volfík, ČTK

Hokejisté Komety Brno

Článek

Utkání na Spartě totiž tým zpod Špilberku vůbec nezvládl. Přestože snovější start si představit nemohl, už po šestašedesáti vteřinách šel Bičánkovou zásluhou do vedení. Pak ale jako když utne. Ve druhé a třetí části vážněji neohrozil brankáře Přikryla ani jednou. „Začátek nebyl špatný, pak jsme ale všichni selhali takticky,“ štvalo obránce Angela Krsteva.

I jeho spoluhráči dobře věděli, že Spartě v úterý vůbec nekonkurovali. „Nepovedlo se nám vůbec nic. Po prvním střídaní, ve kterém jsme dali branku, to vypadalo dobře. Pak jsme ale úplně přestali hrát a jenom jsme se vezli,“ uvědomoval si Radek Dlouhý. „Absolutně jsme nehráli to, co jsme měli. Spíš to připomínalo výkony z úvodu sezóny. Myslím, že Sparta si na nás věří už od prvního vzájemného zápasu a dneska to bylo znát. Dělala si, co chtěla, zatímco my jsme nepředvedli vůbec nic,“ doplnil v rozhovoru pro Sport.cz Jakub Šindel.

Prohra na Spartě může jenom pomoct

Alespoň v jedné věci přišla Kometě prohra užitečná. Tým si uvědomil, že bez poctivé práce body sbírat nebude. „Po dnešním výkonu jsme zjistili, že se zase musíme vrátit zpátky k hokeji, který jsme předváděli předtím. Hrát jednoduše, ze zabezpečené obrany a disciplinovaně. Musíme se poučit z chyb a vzít si z toho ponaučení. Na Spartě se ukázalo, že hokejově soupeře přehrávat nebudeme,“ říkal Dlouhý.

A ač to může znít sebevíc komicky, uštědřená lekce v Praze může Brnu pomoct. Hráči totiž přiznali, že po vydařené šňůře vyhraných zápasů se mohlo dostavit částečné uspokojení. „Může to tak být. Doufám, že nám tahle prohra do dalších zápasů jenom pomůže,“ souhlasil Šindel. „Je pravda, že některé souboje jsme nedohrávali na sto procent, byli jsme takoví odevzdanější,“ přidal na dané téma Dlouhý.

Kladno nebude jen prohrávat

Po skončení prohraného utkání na Spartě zjistili Brňané v kabině další špatnou zvěst, a to že Kladno, úhlavní soupeř v boji o baráž, doma dokázalo zdolat České Budějovice. Navíc gólem z poslední sekundy. Ztráta na Středočechy tak narostla na šest bodů. „Nemůžeme si myslet, že Kladno bude pořád prohrávat. My se musíme soustředit na sebe, abychom vyhrávali, a ne se koukat na ostatní,“ tvrdil Krstev.

Jenže v pátek Kladno sledovat budou. A bedlivě! Vejvodova parta totiž v rámci 43. kola zajíždí právě do Brna a vzájemný souboj může o osudu obou týmů hodně napovědět. „Určitě to bude klíčový duel co se týče psychické stránky. Jak ze strany naší, tak Kladny. Tenhle zápas hodně napoví,“ uvědomuje si jeho důležitost Šindel. „Bude to hodně rozhodovat,“ dodává Krstev.

V pátek klíčový zápas s Kladnem

„Prohrát v pátek s Kladnem? To už by to s námi bylo hodně špatné,“ přikyvuje Šindel, ale obratem tvrdí, že něco podobného si Moravané nechtějí připouštět. „Půjdeme si pro jasnou výhru a věřím, že společně s našimi fanoušky to zvládneme.“ I kdyby ale Jeřábkova parta padla, sezóna ještě podle Krsteva ztracená není. „Do konce zbývá ještě spoustu zápasů, v play-out pak dalších dvanáct. Ve hře je mraky bodů, proto bych teď nedělal žádné závěry.“

I se zápasy ve skupině o udržení ještě mužstva čeká dvaadvacet duelů, ve hře tedy zůstává šestašedesát bodů. A v Brně pevně věří, že jich Kometa po skončení soutěže nenasbírá nejméně. „Pevně věřím, že Kladno dotáhneme a do baráže půjdou oni,“ burcuje Šindel. „Musíme věřit. Kdybychom nevěřili, nemělo by cenu to hrát,“ uzavírá Dlouhý.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín