Hlavní obsah

Schwarz se zbavil můry v podobě Poláka

Po sedmi utkáních se vrátil do mladoboleslavské branky Marek Schwarz. Tříslo má vyléčené, znovu může chytat jako bůh. A v úterním zápase s Mladou Boleslaví chytal. V základní hrací době nasbíral 45 úspěšných zásahů, v prodloužení 4 a další 3 při samostatných nájezdech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz

Článek

„Jsem moc rád, že jsem chytil nájezd Vojtovi Polákovi. Byl mojí černou můrou, dal mi gól pokaždé, kdy se na mne rozjel. Čtyřikrát i v Americe,“ culil se hrdina zápasu, jemuž pranic nevadilo, že byl pod permanentní palbou. „Je to lepší než jen v brance postávat a bát se, že přiletí nějaká moucha a bude z toho gól. Do brány jsem se už hodně těšil, utkání jsem se nemohl dočkat. Chtěl jsem trenérům dokázat, že mezi tyče patřím,“ dodal.

Marka Schwarze jen mrzelo, že jeho tým nezískal body tři. „Vedli jsme 3:1 a už jsme to měli udržet. Doplatili jsme na častá vylučování,“ posteskl si brankář, jehož vysoko ocenil i trenér Jiří Šejba. „Mára podal skvělý výkon, který byl podložený i štěstím, což k takovému gólmanovi patří.“ V půli druhé třetiny za Schwarzem zvonily tyče po střelách Bonka a Peterka.

Mladoboleslavského brankáře chválili i třinečtí hokejisté. „Boleslav jsme jasně přehrávali, byli jsme lepší, ale v brance stál proti nám Schwarz a to byl kámen úrazu,“ posteskl si obránce Mario Cartelli.

Reklama

Související témata: