Hlavní obsah

Nedokážu ten osmiminutový zkrat pochopit, řekl liberecký Kašpařík

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli devátý z posledních deseti zápasů a v úterý proti Zlínu navíc ztratili nadějný stav 3:1 po první třetině. Inkasovali v druhé třetině rychlé čtyři branky a závěrečný finiš z jejich strany byl marný. Útočník Pavel Kašpařík tak rychle zapomněl na radost ze svých dvou gólů z úvodního dějství.

Článek

"Nedokážu ten osmiminutový zkrat ve druhé třetině pochopit. Z vítězného zápasu jsme prohráli důležité body. Naše situace začíná být hodně vážná," řekl po utkání novinářům Pavel Kašpařík. Bílí Tygři klesli na deváté místo a mají už jen náskok jediného bodu na desáté Karlovy Vary, jedenáctou Slavii i dvanáctý Litvínov.

V úvodní třetině přitom Liberec soupeře přehrával. "Opravdu nevím, co se stalo po průběhu hry, kdy byl na ledě jen jeden tým. Je to jen nezodpovědná hra každého z nás a jsme v situaci, kdy soupeř potrestá každou naší chybu. My se po jedné obdržené brance sesypeme jako domeček z karet," pokračoval Kašpařík. "Pak to honíme celý zápas. Dostaneme se do křeče, diváci začnou pískat, přeskakují nám puky a je to těžké."

Liberec v neděli na ledě Vítkovic prohrával už 1:5, dokázal si vynutit prodloužení, ale v něm prohrál. Tentokrát naopak nedokázal udržet nadějné vedení. "Nemůžeme hrát doma zápasy třeba na 7:6. Dostáváme několik kol hodně branek, musíme vyhrávat na tři góly. Inkasujeme laciné góly a s každým gólem naše sebevědomí klesá," naznačil Kašpařík, že jeho tým potřebuje odstranit nedostatky především v defenzivní fázi. "Musíme se s tím poprat a vrátit se k tomu, abychom táhli všichni za jeden provaz. Vybojovat každý kotouč, musíme dýchat jako tým."

Bílí Tygři se ve třetí třetině snažili o zvrat, ale dokázali jen snížit na 4:5, navíc dvakrát trefili tyč a Milan Bartovič neproměnil ani trestné střílení. Namísto vyrovnání pak Zlín pojistil svou výhru šestým gólem. "Chyběl nám tam k vyrovnání asi i kousek štěstí. Ale kdo hrál nějaký kolektivní sport, tak ví, že my jsme teď v situaci, kdy se nic nedaří. Mohli jsme vyrovnat na 5:5 a věřím, že bychom ještě zápas otočili. Ale prostě to tam nepadne," dodal smutně Kašpařík.

Reklama

Související témata: