Hlavní obsah

Sparta - Slavia 4:1Sparta se v derby konečně dočkala výhry, proti Slavii rozhodla ve třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. 1 : 0
29. 1 : 1
42. 2 : 1
46. 3 : 1
58. 4 : 1

PRAHA

Na čtvrtý pokus se už hokejisté Sparty vítězství v pražském derby dočkali. V předehrávce 43. kola O2 extraligy Volkův tým na svém ledě triumfoval nad Slavií 4:1. Holešovičtí o své výhře rozhodli třemi brankami ve třetí třetině, před níž byl stav nerozhodný 1:1. Utkání ozdobil i pěstní souboj mezi Podlešákem a Kůrkou. Sparta zůstává v tabulce na šestém místě, Slavia je jedenáctá.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Sparťan Petr Ton se raduje z rozhodující branky v derby.

Článek

Po poklidném úvodu se první šance kvůli vyloučení domácího Hromase naskytla Slavii, nejblíže gólu by ale paradoxně sparťan Podlešák, který prověřil Slipčenka ranou z pravého křídla. V šesté minutě se Broš zbavil stahovačkou Kolaříka, zblízka ale neuspěl. Slavia toho směrem dopředu moc nepředvedla, Vondrka ani Tomica Přikryla svými střelami vystrašit nemohli.

Ve dvanácté minutě vypálil zpoza obránce Koreis, Slipčenko jeho střelu jen vyrazil a znovu dorážející Koreis poslal Spartu do vedení. O pár chvil později byli domácí blízko druhé brance, již jistý gól ale zastavil na brankové čáře svými bruslemi Podlešák.

Ve druhé části se obraz hry radikálně změnil. Slavia přidala a několikrát dostala svého rivala pod tlak. Ve 24. minutě se zjevil sám před Přikrylem Vondrka, místo zakončení ale ještě hledal Kůrku, čímž nadějnou příležitost zazdil. Na sparťanském gólmanovi si vzápětí dvakrát vylámal zuby kapitán Beránek, neuspěli ani Holec s Kůrkou.

Závěr přinesl i pěstní souboj

V devětadvacáté minutě už se ale sešívání gólu dočkali. Při přečíslení předložil Kůrka puk Červenkovi a nejproduktivnější hráč soutěže ranou pod horní tyčku srovnal. Sparta se ve druhé části poprvé připomněla až o tři minuty později, z první pálící Netík ale trefil jen Slipčenka. V téže minutě upaloval úplně sám na branku Kratěna, Slipčenko se ale položil k ledu a udržel vyrovnané skóre.

<span>Vstup do závěrečné třetiny vyšel Spartě parádně. Po dvaaosmdesáti vteřinách hry našel Výborný od zadního mantinelu Tona, který ranou bez přípravy vrátil Spartě vedení. Ve 45. minutě mohl přidat třetí zásah Netík, sám před prázdnou klecí ale promáchl. Za další minutu chyboval za svou brankou Slipčenko, kotouče se zmocnil Výborný a než se slávistický gólman stačil vrátit do ideálního postavení, poslal puk potřetí do sítě.</span>

<span><span>Na konci 54. minuty zvedl diváky ze sedaček pěstní souboj mezi domácím Podlešákem a Kůrkou, po kterém putovali oba aktéři předčasně do kabin. Vzápětí shodili rukavice i Koreis s Campbellem, rozhodčí je ale nepochopitelně od sebe oddělili ještě před samotnou bitkou. V 58. minutě pak Langhammer uzavřel na konečných 4:1 pro Spartu.</span></span>

Hokejová O2 extraliga - 43. kolo:
Sparta Praha - Slavia Praha 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 12. Koreis (Hrdel), 42. Ton (D. Výborný, Podlešák), 46. D. Výborný (Ton), 58. Langhammer (Ručinský, Hromas) - 29. Červenka (Kůrka, Vondrka). Rozhodčí: Minář, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:5, navíc Podlešák 5 min. a do konce utkání, Koreis - Clarke, Campbell všichni 10 min., Kůrka 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 11 594.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Bolf, Vydarený - Netík, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Ručinský - Koreis, Kafka, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Kůrka, Beránek, Vondrka - T. Svoboda, Červenka, Tomica - Holec, Clarke, Doležal - M. Čermák, V. Růžička ml., Sklenář - P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: