Hlavní obsah

Kometa úspěšná proti Kladnu, Plzeň zvýšila náskok v čele tabulky

PRAHA

Páteční 43. kolo hokejové extraligy nabídlo několik dramatických soubojů. Brněnská Kometa vyválčila v duelu s Kladnem všechny body a snížila náskok předposledního týmu tabulky na tři body. Vedoucí Plzeň zase rozesmutnila Budějovice, když vzala domácím vítězství v poslední minutě třetí třetiny při hře v oslabení a bez brankáře, utkání pak rozhodla v samostatných nájezdech.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenského hokejistu Radka Bělohlava brání brněnský Rober Kántor.

Článek

Přímý souboj celků pohybujících se na hraně desítky se odehrál v Mladé Boleslavi, která hostila mistrovské Karlovy Vary. Mladoboleslavští vyhráli v této sezóně všechny tři vzájemné zápasy, ovšem v tom čtvrtém si vedli lépe úřadující šampióni ze západu Čech. Vary získaly rozhodující náskok v průběhu druhé části a zvítězily 3:1.

Dvanáctý Litvínov ukončil sérii pěti porážek v úterý doma proti Slavii a druhou výhru přidal překvapivě na ledě druhého Zlína. Lukeš a Majdan zajistili Severočechům dvoubrankové vedení, domácí korigovali až v samotném závěru na konečných 1:2. Moravanům se tak na čele tabulky vzdálila Plzeň, navíc se propadli na třetí příčku.

České Budějovice svedly s Plzní vyrovnaný duel, který směřoval do prodloužení. To si ale nepřál domácí Ptáček, který v 58. minutě vstřelil gól na 2:1 a ochozy slavily. Jenže předčasně, v samotném závěru se prosadil plzeňský Modrý a vyžádal si prodloužení. Hosté přitom sice hráli power play, ale zároveň oslabeni o vyloučeného Vampolu. V nastaveném čase gól nepadl, samostatné nájezdy pak byly jasnou doménou vedoucího týmu tabulky, za nějž se trefili Vampola i Kovář, budějovičtí neuspěli ani jednou.

Liberec prohrál desáté z posledních jedenácti utkání. Ani v Pardubicích se mu nepodařilo zastavit propad, přestože s Východočechy měli Bílí Tygři před utkáním lepší bilanci. Do zápasu vstoupili lépe a vedli 1:0, pak se však radovali již jen domácí hráči, kteří rozvlnili libereckou síť hned pětkrát a vyhráli jednoznačně 5:1. Liberecká defenzíva v posledních čtyřech utkáních inkasovala hrozivých 22 branek.

V duelu posledního Brna s předposledním Kladnem šlo o hodně. Středočeši chtěli navýšit svůj náskok, který do pátku čítal šest bodů. To se jim ale nepodařilo, Kometa v dalším z řady existenčních zápasů uspěla, když zdolala Kladno 3:1. Z posledního místa tak nyní hledí Kladnu na záda s odstupem tří bodů.

Vítkovice musely v derby s Třincem otáčet skóre. Oceláře poslal do vedení Tomas, za domácí vyrovnal Svačina a v prodloužení rozhodl Sičák. Ostravané tak v novém roce stále čekají na první tříbodové vítězství.

Hokejová O2 extraliga, 43. kolo:
Zlín - Litvínov 1:2ON-LINE
Branky: 58. Vlach - 27. Lukeš, 45. Majdan
Č. Budějovice - Plzeň 2:3 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 3. Květoň, 58. Ptáček - 6. Vampola, 60. Modrý, rozhodující nájezd Kovář
Ml. Boleslav - K. Vary 1:3ON-LINE
Branky: 13. Boháč - 5. Loginov, 30. Čutta, 35. Hřebejk
Vítkovice - Třinec 2:1 v prodl.ON-LINE
Branky: 38. Svačina, 64. Sičák - 25. Tomas
Brno - Kladno 3:1ON-LINE
Branky: 1. a 32. R. Procházka, 40. Svoboda - 36. Valský
Pardubice - Liberec 5:1ON-LINE
Branky: 34. Starý, 35. Sýkora, 51. Pineault, 52. Cetkovský, 57. Semorád - 6. Blatný
Čtvrteční předehrávka:
Sparta - Slavia 4:1
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama