Hlavní obsah

Brno se opět přiblížilo Kladnu, sparťan Ton se prostřílel do klubu kanonýrů

škv, kvkSport.cz

Šesti zápasy 44. kola pokračovala v neděli hokejová O2 extraliga. Brněnská Kometa vyválčila bod v Třinci a stáhla náskok předposledního Kladna na dva body. Středočeši totiž doma podlehli Vítkovicím. Na vítězné vlně se stále veze Plzeň, uspěli však i její pronásledovatelé Pardubice se Zlínem. Do klubu kanonýrů díky 250. gólu v lize a reprezentaci vstoupil Petr Ton.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťan Petr Ton přijímá gratulace spoluhráčů ke gólu, kterým vstoupil do Klubu ligových kanonýrů.

Článek

Karlovy Vary narazily v domácím prostředí na Zlín, který ještě v novém roce nevyšel na cizích kluzištích naprázdno. Na západě Čech to Moravané jen potvrdili, vyhráli vysoko 5:0 a připsali si čtvrté vítězství v letošních vzájemných duelech s úřadujícím šampionem.

Brněnská Kometa v pátek zvládla mimořádně důležitý zápas s Kladnem a v neděli znovu umazávala bodovou ztrátu. V Třinci na poslední chvíli vyválčila bod, když pár vteřin před třetí sirénou vyrovnal Houdek na 2:2. Bonusový bod už však Brno nezískalo, v nájezdech ho Ocelářům zajistil Květoň. Přesto mohli být hráči Komety spokojeni, na předposlední Kladno hledí s odstupem dvou bodů.

Mizérií procházejí hokejisté Liberce. Z posledních dvanácti zápasů vyhráli jen jediný, prohráli už sedmkrát v řadě. Naposledy na Spartě 1:2, kde byli Bílí Tygři navíc v rolích statistů při slavnosti Petra Tona. Ten si 250. gólem v lize a reprezentaci zajistil místo v Klubu ligových kanonýrů. Cenné trefy se Ton dočkal v úvodu druhé části, když propálil Pince zpoza modré čáry.

Utkání Litvínova s Pardubicemi vždy přinesly v letošním ročníku brankové hody, diváci pokaždé viděli alespoň šest branek. Stejně tomu bylo i v neděli, kdy se oba celky utkaly v jubilejním dvoustém zápase, ovšem příznivci chemiků nešli domů s dobrou náladou. Domácí totiž podlehli týmu okolo Dominika Haška 2:4.

Ve výtečné formě hrající Plzeň nastoupila proti Mladé Boleslavi a opět uspěla. Západočeský lídr soutěže z posledních sedmnácti zápasů prohrál jen dvakrát, na Boleslavi si letos smlsla ve všech vzájemných utkáních. To poslední vyhráli Západočeši 3:2.

Kladno na svém ledě přivítalo Vítkovice, proti kterým v letošním ročníku ještě neuhrálo ani bod. A stejný scénář si Středočeši prožili také v neděli, za prohrou 1:4 stojí zejména vydařený úvod Ostravanů, kteří si v první dvacetiminutovce vypracovali tříbrankové vedení. Kladnu se tak v tabulce stále nedaří odpoutat se od živou vodou pokropené brněnské Komety.

Kolo uzavře pondělní dohrávka mezi pražskou Slavií a Českými Budějovicemi.

44. kolo hokejové O2 extraligy
Karlovy Vary - Zlín 0:5ON-LINE
Branky: 5. Čech, 16. Leška (tr. střílení), 16. Míka, 35. Bořuta, 36. Vlach
Třinec - Brno 3:2 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 32. Peterek, 57. Pospíšil - 20. Brabenec, 60. Houdek
Sparta - Liberec 2:1ON-LINE
Branky: 22. Ton, 43. Podlešák - 51. Víšek
Litvínov - Pardubice 2:4ON-LINE
Branky: 15. Kubinčák, 38. Jánský - 17. Somík, 39. Kočí, 51. Zohorna, 60. Pineault
Plzeň - Mladá Boleslav 3:2ON-LINE
Branky: 35. Bomersback, 41. a 55. Vampola - 2. a 44. T. Sýkora
Kladno - Vítkovice 1:4ON-LINE
Branky: 18. Kalla - 9. Kvapil, 13. Krenželok, 18. Ujčík, 43. Vrána
Pondělní dohrávka
18:15Slavia - České BudějoviceON-LINE
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama