Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 0:5Hokejisté Karlových Varů i počtvrté v sezóně prohráli se Zlínem

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů podlehli v 44. kole extraligy Zlínu 0:5 a prohráli i čtvrtý vzájemný zápas v sezóně s týmem trenéra Zdeňka Venery, který loni dovedl k historickému titulu. Pro Energii to byla navíc nejtěžší porážka v tomto ročníku, v němž doma prohrála dvanáctý z 21 zápasů. Zlínský gólman Jakub Sedláček udržel potřetí v sezóně čisté konto.

Článek

Od první minuty zápasu bylo zřejmé, že karlovarští si na soupeře nevěří. Moravané zatlačili domácí do jejich obranného pásma, což vyústilo v páté minutě v jejich vedoucí branku. Balán našel před brankou osamoceného Čecha, který švihem překonal Mensatora. Západočeši se sice snažili odpovědět, ale vážnější šanci si před Sedláčkem nevytvořili.

Navíc v 16. minutě ujel v oslabení Důras, fauloval jej Čutta a z nařízeného trestné střílení zvýšil náskok Zlína Leška. Za 35 vteřin skončilo za Mensatorovými zády skončilo Míkovo nahození a domácí prohrávali už 0:3.

Do druhé třetiny nahradil Mensatora Sáblík, ale domácí to nenastartovalo. Zlín s přehledem bránil střední pásmo a dařilo se mu to i při dvou přesilových hrách domácích. Ve 34. minutě naopak Zlín znovu udeřil. Po rychlém protiútoku se po Balaštíkově přihrávce prosadil Bořuta, O minutu později se před Sáblíka dostal Vlach a zvýšil už na 5:0. Druhá třetina se dohrávala za pískotu nespokojených domácích fanoušků.

V závěrečné třetině na stavu nic nezměnila ani 102 vteřin trvající přesilová hra domácích pět na tři. Hosté Energii k ničemu nepustili, naopak nebezpečnými výpady nadále ohrožovali Sáblíka a do poslední minuty spolehlivou defenzivou umožnili Sedláčkovi udržet čisté konto.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. F. Čech (Balán, Důras), 16. Leška z trestného střílení, 16. Míka (J. Ondráček), 34. Bořuta (Balaštík), 35. Roman Vlach (Galvas, Důras). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:7, navíc Leška (Zlín) do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4596.
Karlovy Vary: Mensator (21. Sáblík) - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Hřebejk, Kristek, Zaťovič (21. Dej) - Hluchý, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Mokrejš, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec