Hlavní obsah

Třinec - Brno 3:2Třinec si s poslední Kometou poradil až po nájezdech

TŘINEC

Hokejisté Třince neměli s posledním Brnem lehké pořízení, Kometu přetlačili v 44. kole extraligy až po nájezdech 3:2. Oceláři měli na dosah výhru v regulérním čase, ale 56 sekund před koncem ji ztratili po zásahu obránce Tomáše Houdka. V nájezdech byl jediným přesným střelcem David Květoň.

Článek

Bez lídra Jiřího Dopity, který byl sice v zápisu o utkání, ale nakonec se v dresu vůbec neobjevil, hosté v boji o záchranu vydřeli alespoň bod.

Dvanáct minut z první třetiny strávilo Brno vinou faulů ve čtyřech, přesto ji vyhrálo. Ofenzivně naladěný Třinec měl aktivitu a více střel, ale chybami v obraně si ještě hlasitěji koledoval o trest. Duba dlouho hasil následky lehkovážné hry: lapil dvě sóla Svobodovi, únik a dorážku Erata, jen Malcův kiks už ale 34 sekund před koncem první třetiny nenapravil, byť mu po Brabencově švihu puk škobrtl o paži.

Zejména díky přesilovkám měli domácí první část opticky navrch, ale Hoviho pořádně pověřil jen Růžička. Elitní řada Třince se opět střelecky trápila, třebaže se jí trenéři pokusili oživit přesunutím Bonka na post centra Polanského.

Kometa snáze procházela středním pásmem. V polovině utkání mohl po dalším brejku přidat druhý gól Šindel, ale do jeho dorážky stačil Duba vložit pravý beton. Střelhbitě záhy na opačné straně zareagoval i Hovi proti nájezdu Martynka. Domácí sice neúspěšně reklamovali trestné střílení, ale radost jim nakonec přinesla i obyčejná přesila. Soužení Ocelářů jakoby už dále nemohl sledovat kapitán Peterek, který se v 32. minutě nadechl k sólu přes půl hřiště a těsně před brankou puk zasunul Hovimu pod betony do klece.

Gól zlepšil hru Třince, nevyřešil však bezradnost v koncovce. Převaha tím pádem nebyla Slezanům nic platná, protože Růžička netrefil odkrytou branku, a když už Polanský ve 47. minutě tlačil puk za překonaného Hoviho, v brankovišti zasáhl Mojžíš. Korunoval ji až dravý průnik Pospíšila, který podobně jako Peterek po pravém křídle projel od vlastní modré čáry a prostřelil Hoviho.

Vítězství však Třinec neuhlídal, při závěrečném náporu Komety mu ho 56 sekund před koncem regulérního času sebral Houdek. Marná byla snaha domácích v prodloužení. Jediný nájezd proměnil až ve čtvrté sérii Květoň.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Peterek (Malec, Duba), 57. Pospíšil (D. Květoň), rozhodující nájezd D. Květoň - 20. Brabenec, 60. Houdek (Erat). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 3185.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Cartelli, Malec, Seman, Lojek, Výtisk, Platil - Kohn, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Tomas, Polanský, Martynek - Kanko, Polák, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Kempný, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Štach - Erat, R. Procházka, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Vondráček, Ludvík. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice