Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 2:4Pardubice otočily zápas v Litvínově a drží druhé místo

LITVÍNOV

Hokejisté Pardubic zvítězili v utkání 44. kola extraligy na ledě devátého Litvínova 4:2 a drží se na druhém místě o pět bodů za vedoucí Plzní. Domácí Benzina sice dvakrát vedla, ale zápas v prospěch Východočechů rozhodl v 51. minutě Tomáš Zohorna a v závěru ještě pojistil výsledek do prázdné branky Kanaďan Adam Pineault.

Článek

Jubilejní dvousté vzájemné utkání Litvínova s Pardubicemi diváky v prvních deseti minutách příliš nenadchlo. Hrál se obranný hokej s minimem šancí a ještě k tomu plný nepřesný přihrávek. Z hostujících hráčů byl nejaktivnější útočník Pineault, ale Jaroslava Hübla nedokázal prostřelit ani jednou ze dvou slibných příležitostí.

Domácí vážněji ohrozili Haška až v 15. minutě a hned z toho byl vedoucí gól. Závaru před pardubickým brankářem dokázal využít Kubinčák, který doklepl puk za bezmocného pardubického brankáře. O dvě minuty později ale vyrovnal Pivko, který propasíroval puk mezi betony Jaroslava Hübla. Poté se ještě ocitl na útočném výletě pardubický obránce Píša, ale v dobré příležitosti netrefil branku.

Druhá třetina přinesla o poznání zajímavější podívanou. Ihned v úvodu se proháčkoval do šance nejlepší střelec hostů Sýkora, ale než stačil zakončit, tak ho zastavil Punčochář. Ve 23. minutě vypálil na Haška Lukeš, ale přestřelil. Puk se poté odrazil před hostující branku, ale ani Jánský ani Reichel jej netrefili. V další domácí příležitosti se ocitli Pilař a Majdan, ale Hašek se štěstím svou branku uhájil.

Na druhé straně ujeli hosté tři na jediného domácího obránce, Pivko se rozhodl zakončit sám, ale litvínovského gólmana nepřekonal. V polovině utkání zlomil Kroupa při pokusu o střelu hůl a hosté opět hrozili z brejku, ale útočník Kolář zvolil stejné zakončení jako předtím Pivko a Hübl opět skvělým zákrokem lapačkou podržel domácí. Ve 32. minutě vytvořili zmatek v hostujícím obranném pásmu Gerhát s Majdanem, ale Hašek si s jejich pokusy poradil.

O pár minut později se situace opakovala s úplně stejným scénářem. Až 38. minuta přinesla opět vedoucí gól domácích. Přesilovou hru využil po 24 vteřinách Jánský. Hosté se však z obdržené branky velmi rychle oklepali. Za 46 vteřin totiž od modré čáry nahodil puk na branku exlitvínovský obránce Kočí a vyrovnal.

Na začátku závěrečné části se ocitl ve své třetí dobré příležitosti Pineault, ale ani tentokrát se z gólu neradoval. V 50. minutě pálil pardubický Špirko z mezikruží, ale jeho pokus skončil těsně nad. O minutu později šli hosté do vedení. Zohorna elegantně projel celé kluziště a s přehledem zakončil rychlou střelou pod Hüblovu vyrážečku. Poté opět v permanenci Hašek, ale ani tentokrát se Majdan s Gerhátem neprosadili. V 53. minutě si ve středním pásmu vyměnili puk Kubinčák s Viktorem Hüblem, ale prvně jmenovaný trefil z nulového úhlu pouze Haškovu lapačku.

Tři minuty před závěrečnou sirénou vyslal na Haška tvrdý projektil Lukeš a dorážel Kroupa, ale pardubický gólman odolal. V 59. minutě vypálil od modré čáry Pilař, Jenáček výborně tečoval, ale opět Hašek svůj tým podržel. Na druhé straně se opět dostal do šance Pineault, ale vypadalo to že dnes neměl svůj den. Domácí se pokoušeli s výsledkem ještě něco udělat a odvolali brankáře. Vyrovnání se však nedočkali, naopak inkasovali ještě čtvrtý gól do prázdné branky z hole Pineaulta, který se tak až na pátý pokus dočkal branky.

HC Benzina Litvínov - HC Eaton Pardubice 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Kubinčák (Jenáček, V. Hübl), 38. Jánský (Kroupa, Reichel) - 17. Pivko (Somík, P. Sýkora), 39. Kočí (Pivko), 51. Zohorna (Kočí, Píša), 60. Pineault (Kolář II). Rozhodčí: Minář, Šír - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5101.
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Skuhrovec, Punčochář, Gureň, Kubát, Stříteský - Janský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Gerhát, Trávníček - Kafan, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Kousal, Radil. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama