Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 1:4Hokejisté Vítkovic ukončili v Kladně novoroční čekání na tři body

KLADNO

Hokejisté pátých Vítkovic zvítězili v 44. kole extraligy na ledě předposledního Kladna 4:1 a ukončili sedm zápasů trvající čekání na plný bodový zisk. Ostravané ale potvrdili vzestup formy, když se z výhry radovali potřetí za poslední čtyři duely. Domácí tým Geus Okna vyšel podruhé za sebou bodově naprázdno a před posledním Brnem má už jen dvoubodový náskok.

Článek

Vítkovice nastoupily bez své gólmanské jedničky Štěpánka, který zůstal doma kvůli střevním potížím a tak domácí vycítili příležitost. Na Šindeláře často stříleli, ale gólmanská dvojka i se štěstím a za přispění svých spoluhráčů přežila nápor bez úhony.

Vítkovice poprvé ohrozily kladenskou branku až v osmé minutě a hned se ujaly vedení. Obrana Středočechů nedokázala odvrátit puk do bezpečí a Kvapil byl nadvakrát úspěšný. A hosté byli i nadále produktivní. Ve 13. minutě při Kallově vyloučení uvolnili Štefanka s Burgrem Krenželoka, který nemohl minout téměř prázdnou branku.

Domácí mohli vzápětí snížit, ovšem Frolík ani Čurilla neproměnili vyložené šance.V době, kdy sílil tlak domácích, přišel rychlý brejk soupeře a Ujčík zvýšil na tříbrankový rozdíl. Kladnu se podařilo za 33 vteřin zkorigovat stav, když po 12 sekundách přesilovky skóroval Kalla.

Druhá část hry moc hokejové krásy nepřinesla. Kladenští sice bojovali, ale hra byla rozkouskovaná, plná nepřesností a prakticky bez brankových příležitostí.

Osud Kladna se definitivně naplnil brzy po zahájení závěrečné třetiny. Nepokrytý Vrána přidal čtvrtý zásah Vítkovic. Jiskřičku naděje sice mohli pro domácí ještě vykřesat Eberle a Stieler po ojedinělé chybě vítkovické obrany, ale oba své šance nevyužili. Ostravané potvrdili, že se jim v této sezoně proti Kladnu daří a neztratili s ním ani bod.

Reklama

Související témata: