Hlavní obsah

Tak špatně jsme na tom nikdy nebyli, přiznal manažer Liberce Jech

LIBEREC

Hokejisté Liberce momentálně procházejí nejhorší sérií ve své extraligové historii. Bílí Tygři prohráli jedenáct z dvanácti zápasů a klesli z šestého na jedenácté místo tabulky. V závěrečných osmi kolech základní části je tak čeká boj o postup do předkola play-off. "Je to nejhorší série za celou dobu, co jsme v extralize. Je to určitě hodně špatné," uvedl generální manažer Ctibor Jech na klubovém webu.

Článek

Severočeši, kteří působí v nejvyšší soutěži od roku 2002, přitom před začátkem série nezdarů zažívali příjemné období. Na přelomu listopadu a prosince i bez řady zraněných hráčů bodovali v pěti zápasech za sebou a čtyři vyhráli v základní hrací době.

"Kdybych věděl, kde přišel zlom, tak si s tím myslím lehce poradíme. Sport už je takový, nám se část hráčů vrátila z marodky, ale nedaří se nám vítězit. Předtím jsme hráli hodně bojovně, spoléhali jsme na obranu, dařilo se oběma gólmanům, takže jsme dostávali málo branek. V současné chvíli tomu tak není, plno hráčů nehraje v optimální formě, ani brankářům se moc nedaří," řekl Jech.

Liberec se zřejmě pokusí zlepšit výsledky i změnami v kádru. Podle generálního manažera klub jedná s několika hráči. "Ale tak jak se to v minulosti koncem ledna hemžilo přestupy, tak si myslím, že nyní jich bude velmi málo, protože těch hráčů je tu minimum," podotkl Jech.

Navíc, kdyby Tygři podle generálního manažera vyměnili hráče, s kterým nejsou příliš spokojeni, mohli by získat hokejistu, s nímž nejsou spokojeni jinde. "Což nám kvalitu týmu nikterak nezmění," uvedl Jech. Na rozdíl od loňského roku, kdy se v závěru sezony Liberci taky příliš nedařilo, však prý mužstvo nemá problémy s atmosférou v kabině.

Důvodem, proč nemá Liberec v této sezoně tak vysoké ambice, je i skutečnost, že klub snížil rozpočet o 20 milionů korun. "A to musí být někde znát. Bohužel odešli hráči, kteří jinde dostali lepší podmínky, než jaké jsme jim mohli nabídnout my, a přitom jsme o tyto hráče stáli," přiznal generální manažer severočeského klubu.

Práce s mladšími hráči by měla přinést ovoce za dva roky. "Poté bychom se opět chtěli posunout někam výše. Přitom si ale nemyslím, že teď máme špatný tým, to určitě ne. Postavení v tabulce neodpovídá kvalitám týmu," dodal Jech.

Reklama

Související témata: