Hlavní obsah

Šlégr trénuje s týmem a chce i hrát

LITVÍNOV

Přes hrozbu velkých problémů se zády začal s hokejisty Litvínova znovu trénovat i přímo na ledě obránce Jiří Šlégr, který je asistentem kouče Jiřího Kučery. Po olympijské přestávce by se rád vrátil do extraligy.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Článek

„Je jasné, že jdu do rizika, ale rozhodl jsem se to zkusit, i když mám problémy. Chtěl bych mužstvu pomoci i na ledě,“ řekl Šlégr, kterého přitom loni v únoru zradila záda natolik, že zůstal nehybně ležet na ledě a pak byl několik dnů hospitalizován.

„Ještě nejsem v plné zátěži, abych hodnotil zdravotní stav. Lékaři mohou varovat, že mi hrozí trvalé následky, ale tohle teď nechci mít v hlavě,“ tvrdí Šlégr, jenž zvažoval začít s tréninkem už od Vánoc.

„Blíží se závěr základní části a může to vypadat, že chci roli spasitele, ale tak to není. Rád bych znovu hrál, a jestli to bude play off nebo play out, zatím neřeším,“ vykládá olympijský vítěz z Nagana, jemuž bude 3. března už 39 let. „Jestli to půjde, chci hrát svůj styl hokeje. Nedovedu si představit, že bych šel na led s tím, že se nikoho nedotknu,“ uvažuje Šlégr a ve dvojroli asistenta trenéra a hráče nevidí problém: „Kluci to berou normálně.“

Novou tváří obrany je Marek Černošek, který po pěti letech opouští Spartu a přijal litvínovskou nabídku k přestupu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec