Hlavní obsah

Hokejisté Slavie mají nové zaklínadlo na vítězství - vousatého fanouška

PRAHA

Po mizerných výsledcích ze začátku roku hokejisté Slavie Praha zase zabrali a v pondělí porazili v extralize České Budějovice. Vysoké vítězství hráčům loňského finalisty vrátilo sebevědomí a udrželo jejich šance na postup do předkola play-off. Navíc se ukázalo, že Slavia měla na střídačce tajný trumf - fanouška, který předpověděl přesný výsledek 6:1. Proto jej hráči chtějí mít i na dalším zápase.

Foto: Sport.cz

Pavel Kabeš na střídačce Slavie mezi brankářem Nerudou a obráncem Vašíčkem

Článek

Pavel Kabeš vyhrál v soutěži společnosti O2 "Místo na střídačce", kdy je odměnou za přesný tip návštěvnosti konkrétního zápasu možnost strávit utkání hokejové extraligy přímo na střídačce mezi hráči. Úspěšný fanda tak vyfasoval helmu a soutěžní dres a usadil se vedle náhradního brankáře Slavie Nerudy.

Pavel Kabeš na střídačce Slavie mezi brankářem Nerudou a obráncem Vašíčkemfoto: Sport.cz

Během zápasu pak se zaujetím sledoval dění na ledě i na střídačce kolem sebe a zároveň své sousedy uklidňoval odvážným tvrzením, že vyhrají 6:1. „Celou dobu jsem jim říkal, jak to dopadne, že ve druhé i třetí třetině padne po třech gólech. Ještě půl minuty před koncem mi nevěřili, ale já jsem nepochyboval,“ vyprávěl Kabeš.

Jenže co vousatý pětačtyřicátník předpověděl, se také stalo, a u hráčů Slavie zavládla euforie. Trenér Vladimír Růžička dokonce vyslovil přání, aby s nimi prožil i další hokejové bitvy. „Hned po zápase mi řekli, že mě chtějí na další zápasy. Tak třeba budu zase na střídačce, osobní pozvání od pana Růžičky se přece neodmítá,“ usmíval se šťastný fanoušek.

Fanoušek Pavel Kabeš s trenérem Slavie Vladimírem Růžičkoufoto: Sport.cz

Sám je sice fanouškem Plzně, ale zážitek na střídačce Slavie jej nadchl. „Atmosféra na střídačce mě okamžitě strhla. Nejdřív jsem sledoval, jak hráčům Láďa Růžička „promlouvá“ do duše, protože se jim nedařilo. A pak se to podařilo otočit, s každým gólem byla atmosféra veselejší,“ popisoval Kabeš.

Reklama

Související témata: