Hlavní obsah

Karlovy Vary posílil bek Nosek, do Zlína odešel útočník Kristek

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů získali do svých obranných řad čerstvou posilu v podobě Davida Noska ze Zlína. Z kádru obhájce mistrovského titulu naopak odešel opačným směrem útočník Jaroslav Kristek. Západočeši si navíc pojistili služby útočníků Jana Košťála a Milana Hluchého. Košťál podepsal tříletou smlouvu, Hluchý se zavázal k dvouletému kontraktu.

Článek

Osmadvacetiletý Nosek se ve Zlíně zařadil mezi hlavní opory defenzivy. Ve 44 zápasech v této sezoně si připsal 12 bodů za dvě branky a 10 asistencí. "Hledali jsme kvalitního obránce, Zlín naopak potřeboval do svého týmu centra," uvedl k okolnostem výměny generální manažer Energie Miroslav Vaněk pro klubový web.

"Oběma hráčům letos končí smlouva, takže oba kluby jdou do rizika, že hráči ve svých nových týmech nepodepíší nové kontrakty. Nicméně my o Davida Noska dlouhodobě stojíme a rádi bychom se s ním domluvili na delší spolupráci," doplnil Vaněk.

O rok starší Kristek se vrací do míst, kde hokejově vyrostl. Do Karlových Varů přestoupil začátkem prosince 2006 právě ze Zlína. V play-off sezóny 2007/08 zazářil deseti góly v 19 utkáních a pomohl týmu k finálové účasti, rok nato se podílel na cestě za prvenstvím. V tomto ročníku za 44 utkání zaznamenal 18 bodů díky osmi trefám a 10 nahrávkám.

Zlín řešil nedostatek útočníků

Zlínští výměnou řešili problém v útoku. Po odchodu slovenského forvarda Andreje Kollára na konci října hráli jen se třemi centry. "Navíc se nám nyní ztenčily útočné řady kvůli dlouhodobému zranění Ivana Rachůnka, což nás donutilo jednat a na zájem Varů reagovat. Dlouho jsme avizovali, že budeme pečlivě vybírat, abychom přivedli hráče, který přijde do známého prostředí a do týmu zapadne. To Jarda Kristek přesně splňuje a řadu spoluhráčů velmi dobře zná," uvedl sportovní manažer Zdeněk Venera.

Nové smlouvy podepsali v Karlových Varech Košťál s Hluchým. Devětadvacetiletý Košťál se v sezóně 1999/2000 prosadil do prvního týmu a postupně se zařadil mezi největší opory. V tomto ročníku je s 15 góly za 44 odehraných kol nejlepším střelcem Západočechů. Navrch přidal pět asistencí. V současnosti je navíc "železným mužem" týmu, neboť nechyběl již ve 351 po sobě jdoucích zápasech.

Pětadvacetiletý odchovanec z Kladna Hluchý působí v klubu třetí sezónu, v jejímž průběhu odehrál dosud 38 duelů a připsal si 10 bodů díky šesti gólům a čtyřem asistencím.

Reklama

Související témata: