Hlavní obsah

Sympaťákem extraligy zvolili hokejoví fanoušci znovu Martina Straku

PRAHA

Boje o co nejlepší umístění v základní části O2 extraligy vrcholí, jednu bitvu už však mají hokejisté, potažmo jejich fanoušci za sebou. Pátý ročník ankety Sympaťák O2 extraligy, vyhlašované společností BPA, po roce opět ovládl útočník Plzně Martin Straka. Na slavnostním galavečeru tak podruhé převezme z rukou vylosovaného výherce cenu pro vítěze a následně s úspěšnou fanynkou povečeří.

Foto: www.bpa.cz, Sport.cz

Hokejista Plzně Martin Straka

Článek

Pořadatelé zachovali model z minulého ročníku, kdy došlo k výrazné úpravě. Do finále se po této změně dostala pouze pětice hráčů z celé O2 extraligy, a to na základě nominačních hlasů od zástupců fanklubů extraligových klubů a hokejových novinářů. Fanoušci pak mohli projevit své sympatie prostřednictvím webu ankety či zasláním sms zprávy.

Dlouhou dobu neohroženě vládl loňský vítěz Martin Straka, jehož však krátce před finišem soutěže předstihl Petr Hubáček, alespoň co se týče hlasování na internetu. Reprezentačnímu útočníkovi podle všeho pomohl přesun z Vítkovic do kádru brněnské Komety.

Rozpoutal se tak boj mezi příznivci Komety a Plzně. Obhájce prvenství ze čtvrtého ročníku však nakonec nápor konkurenta odrazil a zvítězil v hlasování na internetu i prostřednictvím sms zpráv. Druhý v pořadí obsadil v obou kategoriích stříbrnou pozici. Těsný souboj o třetí místo rozhodli ve prospěch kladenského obránce Františka Kaberleho hlasující na internetu, díky nimž navrátilec mezi tuzemskou elitu odsunul na čtvrtou pozici karlovarského brankáře Lukáše Mensatora.

Fanynka bude ze setkání s idolem nervózní

Zatímco v předešlých ročnících vylosovaná fanynka hlasovala pro někoho jiného, letos se usmálo štěstí na slečnu Lucii Sýkorovou ze Strašic na Rokycansku. Zaměstnankyně počítačové firmy podpořila právě vítěze, jehož často sleduje přímo v akci.

„Když to vychází, jezdím do Plzně na hokej,“ prozrazuje vylosovaná účastnice ankety, kterou možnost osobního setkání s Martinem Strakou potěšila a překvapila zároveň. „Nikdy by mě něco takového nenapadlo, protože jsem nikdy nic nevyhrála,“ usmívá se. „Těším se na to, ale zároveň budu mít trému a budu nervózní,“ doplňuje na závěr.

Reklama