Hlavní obsah

Rosen nově šéfuje fotbalové i hokejové Slavii

PRAHA

Novým předsedou představenstva hokejové Slavie Praha se stal Tomáš Rosen, který zastává stejnou funkci ve fotbalové Slavii. Spolumajitel hokejového vicemistra byl zvolen do čela klubu na návrh členů představenstva - obchodního manažera Ladislava Blažka a generálního manažera a trenéra Vladimíra Růžičky. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Slavie Praha

Článek

Třiačtyřicetiletý Rosen, jenž se stal současně prezidentem klubu, donedávna působil v dozorčí radě hokejové Slavie. Obě vrcholné funkce převzal po Miroslavu Tvrdém, jenž koncem minulého roku na vlastní žádost z postu předsedy představenstva odstoupil.

Podle deníku Sport rezignoval Tvrdý kvůli dlouhodobým sporům s Růžičkou. "V poslední době to došlo až moc daleko," řekl listu začátkem roku Tvrdý, jenž byl prezidentem Slavie šestnáct a půl roku.

Růžička, kterého nedávno lanařily ruské kluby do KHL, si dal příchod Rosena jako podmínku pro své setrvání v pražském celku. Kouč hokejové reprezentace působí ve Slavii už deset let a je také jedním z deseti spolumajitelů.

Reklama

Související témata: