Hlavní obsah

Dominátor oslaví pětačtyřicátiny až po sezóně, v pátek chytá o první místo

PRAHA

Hokejový brankář Dominik Hašek má v pátek 45. narozeniny, žádná velká oslava jej ale nečeká. Podle dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru, který se loni v létě vrátil k aktivní kariéře, na to není v sezóně čas. Místo večírku absolvuje hrdina olympijských her v Naganu v pátek s Pardubicemi zápas proti Plzni.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejový brankář Dominik Hašek absolvoval v pardubické ČEZ Aréně první společný trénink s týmem HC Moeller Pardubice.

Článek

"Během sezóny člověk většinou narozeniny nevnímá, protože je zapojený do hokejového kolotoče. Samozřejmě u pětačtyřicátých je to jiné. Člověk to vnímá jinak než čtyřicáté druhé nebo čtyřicáté třetí. Je to přece jen kulatější," řekl Hašek. Dokonce si prý ani nepamatuje, že by někdy v průběhu sezóny nějakou oslavu pořádal.

Manželka Alena mu přitom letos oslavu zorganizovat chtěla. "Ale já jsem řekl, že v sezóně to není vhodné. Něco většího uděláme až po jejím skončení," uvedl Hašek. Jednu menší rodinnou akci už má přece jen za sebou, neboť ve středu slavil narozeniny syn jeho bratra Martina. "Tak jsme to trochu spojili," řekl.

Pardubický odchovanec je nejstarším hráčem extraligy a 45. narozeniny jeho primát ještě zvýrazní. Haška se tím ale moc nezaobírá. "To už jsem četl nebo slyšel několikrát. Vždy, když slavím narozeniny, nebo to někde čtu, tak si vzpomenu na spoluhráče z Detroitu Chrise Cheliose. Říkám si, že je o tři roky starší a ještě ve 47 hrál nejkvalitnější ligu na světě. Pořád si říkám, že je ještě někdo přede mnou," řekl Hašek s úsměvem.

Na narozeniny o první místo

Soutěžní zápas v den svých narozenin hrál již několikrát. Jak se mu v nich dařilo, si ale nevybavuje. "Nikdy jsem to nezkoumal. Už ale asi měsíc dopředu vím, že tentokrát ten den hrajeme a shodou okolností s Plzní o první místo. Bude to mít zajímavý náboj," poukázal Hašek na fakt, že Západočeši jsou aktuálně nejlepším týmem soutěže a Pardubice jsou druhé.

Hašek odchytal všech osm zápasů Eatonu v tomto kalendářním roce a nastoupit by měl i v pátek. "Když má člověk narozeniny, o to více se chystá. Vím, že budu chytat. Naopak by mě mrzelo, kdyby trenéři přišli a řekli, že když mám narozeniny, tak mě nechají odpočívat. Bylo by příjemné vyhrát, ale uvidí se až na ledě," podotkl.

Šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL a dvojnásobný vítěz Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže stále čeká na první čisté konto v extralize. Kdyby se mu ho podařilo udržet v pátek, byl by to asi nejlepší dárek. "Na čisté konto ale určitě nebudu myslet," uvedl Hašek, jenž plánuje vypsat speciální prémii pro spoluhráče za vítězství nad Plzní.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články