Hlavní obsah

Hokejista Kántor je stále ve sporu s Brnem, klub zřejmě opustí

PRAHA/BRNO

Spor hokejového obránce Roberta Kántora a Komety Brno nekončí. Bývalý reprezentační bek je u vedení posledního klubu extraligy stále v nemilosti, s mužstvem netrénuje a čeká, jak se situace vyvine. O jeho služby má zájem několik celků ze Slovenska i z Česka, které se však musejí dohodnout s Kometou, u které je smluvně vázaný do dubna 2012.

Článek

"Vše řeší právníci. Já mohu jen čekat na to, co se mnou klub hodlá dělat. Momentálně ale nemám žádnou informaci," řekl Kántor.

Jeho problémy v mateřském klubu, do kterého se vrátil před začátkem minulé sezony, začaly na konci září, kdy odmítl podepsat dohodu o dvacetiprocentním snížení měsíčního platu.

"Vrátil jsem se do Brna, když hrálo první ligu, protože jsem chtěl klubu pomoci. Celou minulou sezonu nebyly žádné problémy, až teď. Pozvali mě na vedení klubu, kde mi byla předložena dohoda o snížení měsíční odměny. Odmítl jsem to, protože jsem to necítil jako dohodu. Bylo to jednostranné," uvedl Kántor, jenž se podle svých slov na začátku sezony vzdal třicetiprocentního zvýšení platu.

Následně se Kántor dostal se zástupci Komety do sporu a představitelé brněnského klubu začali tvrdit, že hlavním důvodem, proč důrazný bek nehraje, jsou jeho problémy s fyzičkou.

Novinářům předložil výsledky fyzické připravenosti

"Na moji adresu se objevila řada nepravdivých informací, zejména vzhledem ke kondici. Dlouho jsem na rady právníků nereagoval, ale protože útoky na moji adresu pokračují, rozhodl jsem se k tomu vyjádřit," řekl Kántor, jenž novinářům předložil výsledky tří testů fyzické připravenosti, které v posledních týdnech absolvoval.

Problematický byl pouze výsledek prvního testu 8. října, ke kterému ale Kántor nastoupil podle lékařské zprávy zraněný a s kolenní ortézou. O dvanáct dní později již byly jeho výsledky nadprůměrné a test 14. ledna byl ohodnocen lékařem Milošem Matoušem jako vysoce nadprůměrný. I když ho absolvoval bezprostředně po skončení měsíčního hostování v prvoligovém Šumperku.

"Do Šumperka jsem šel i proto, že jsem si myslel, že se situace uklidní a přispěje to k narovnání vztahu s klubem. Navíc to pomohlo Brnu i ekonomicky," uvedl Kántor, jehož v současnosti Kometa včas a v řádné výši ani neplatí. "Nevím, co Kometa chce. Mám platnou smlouvu a plním vše, co chtějí. Na druhou stranu ale nemohu trénovat, ani se jinak připravovat, protože kdybych spadl a zranil se, bylo by to porušení smlouvy. Mohu jen sedět doma a čekat," pokrčil rameny.

Zástupci moravského klubu se ke sporu s Kántorem nechtějí moc vyjadřovat. Sportovní manažer Jaroslav Medlík jen potvrdil, že vše řeší právníci. "Bude záležet na domluvě právníků obou stran. Mohu jen potvrdit, že si Kántor shání angažmá. Kontaktovaly nás některé slovenské kluby, které mají o jeho služby zájem. Jednáme s nimi. Bude záležet, tak jak u jiných hokejistů, na dohodě obou klubů," řekl ČTK Medlík.

Reklama

Související témata: