Hlavní obsah

Hůř už být nemůže. Ale zbraně neskládáme, hlásí poslední Kladno

PRAHA

Poprvé v sezóně poznali, jaké je to spadnout až na samé extraligové dno. Hokejisty Kladna po prohře ve 45. kole na Slavii předskočila brněnská Kometa, která mohutným finišem dokázala smazat obrovskou ztrátu z úvodu prosince. Středočeši přesto nepropadají skepsi a věří, že po skončení základní části bude tabulka vypadat jinak. „My už se můžeme jenom zlepšovat. Níž už spadnout nemůžeme,“ říká asistent trenéra Petr Kasík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zklamaní hokejisté Kladna

Článek

Kladenským na Slavii zlomila vaz katastrofální první třetina, ve které třikrát inkasovali. A mohli být rádi, že gólman Cikánek nelovil kotouč ze své sítě ještě častěji. „Mohli jsme prohrát klidně 0:6, slávisté pořád jezdili sami na branku. Vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli. Nebojovali jsme, byli jsme úplně ospalí,“ rozčiloval se po zápase kapitán Pavel Patera. „Brzo jsme prohrávali 0:3 a proti tak silnému týmu se výsledek těžko otáčí,“ doplnil jej Libor Procházka, nová posila Středočechů z Berouna vracející se po zranění.

Po první přestávce nastal radikální obrat, Kladno převzalo otěže zápasu a svého soupeře jednoznačně přehrávalo. Jenže třígólové manko i přes strhující finiš smazat nedokázalo. „Když jsme začali hrát, už bylo pozdě,“ uvědomoval si Patera. Změna k lepšímu shodou okolností nastala v momentě, kdy do sestavy naskočil Libor Procházka. „vůbec si nemyslím, že to mělo něco společného se mnou. Takhle se to brát nedá. Kdybych nepočítal tři zápasy z loňského play-off, vrátil jsem se po roce a týdnu. Jsem rád, že jsem nakouknul do ligy a budu se snažit, aby se mé výkony zlepšovaly,“ přeje si olympijský vítěz z Nagana.

Přiznává ovšem, že do optimální pohody mu ještě něco chybí. „S nohama je to v pohodě, hlava a ruce ale v žádném případě stoprocentní nejsou. Doufám, že se to bude postupem času zlepšovat,“ říká. Co k tomu bude potřeba? „Hrát, hrát... Zápasovou praxi ničím nenahradíte.“

Zbraně se skládat nemůžou

Kladno tak poprvé v sezóně spadlo na poslední příčku, brněnská Kometa ho předskočila o bod. „Není to nic příjemného, ale podstatné to teď není. Hlavně abychom nebyli poslední po šedesáti čtyřech kolech. Věříme, že to zvládneme, ale bude to těžké,“ uvědomuje si Patera. „Každý chce udržet ligu, my stoprocentně. Uděláme pro to všechno. Zbraně se skládat nemůžou. Do konce soutěže je ještě ve hře spoustu zápasů. Skepse není na místě, spíš se musíme ponaučit z chyb a jít zápas od zápasu. Sice je to klišé, ale je to fakt,“ přidává Procházka.

Středočeši věří, že jejich trumfem pro závěr soutěže můžou být zkušenosti se záchranářskými pracemi z let minulých. „Vždycky, když jsme byli poslední, dokázali jsme se odrazit a zlepšit se,“ říká Kasík. I když Patera je v tomto ohledu spíše skeptikem. „Jako že bychom teď byli psychicky nahoře, jo? Hůř už být nemůže,“ říká natvrdo kapitán a dodává, že výsledky Komety pečlivé sleduje i v průběhu vlastních zápasů na kostkách nad ledem. „Vždycky se na výsledky podívám, teď samozřejmě jako první hledám výsledek Komety,“ uzavírá kladenský kapitán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články