Hlavní obsah

Huml pomohl dvěma góly Brnu k vítězství nad "jeho" Budějovicemi

BRNO

Duely s Českými Budějovicemi mají pro 28letého brněnského útočníka Ivana Humla zvláštní příchuť a sám v nich cítí zvýšenou motivaci, kterou vyšperkoval dvěma góly. Právě v Českých Budějovicích totiž Huml odstartoval tento ročník extraligy a má v Mountfieldu platnou smlouvu i na příští sezónu. Jihočeši zkušeného útočníka po několika nepovedených zápasech v úvodu sezóny pustili na hostování do Brna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Ivan Huml (vpředu) bráněný mladoboleslavským Kubešem

Článek

Huml se svému klubu za tento krok patřičně odměnil, v dresu Brna mu už vstřelil tři góly. "Extra motivaci jsem dnes měl," přiznal po zápase spokojený Huml, kterému přišla výměna k duhu. V Brně ožil a stal se jedním z pilířů Komety. "Začalo se mi v v Kometě opět dařit. Dnes jsme odvedli týmový výkon, podržel nás Hovi a dosáhli zasloužené vítězství," zhodnotil Huml cestu k vítězství, které bylo dnes pro Brňany mimořádně důležité.

Po prohře Kladna v Praze se Slavií opustili poprvé v této sezoně poslední příčku tabulky. A prodloužili po příchodu trenéra Vladimíra Jeřábka domácí sérii bez ztráty bodu už na sedm zápasů. "Tři čtvrtiny sezony jsme se snažili dotáhnout na někoho před námi. Dnes se nám to konečně podařilo. Ale jeden zápas nic nerozhodne. Do konce sezony zbývá ještě spousta zápasů a není zdaleka vyhráno. Pokud ale budeme pokračovat tak jako dnes, tak věřím, že naše snaha dopadne dobře," tvrdí Huml.

Svůj dnešní střelecký počin ovšem nepřeceňuje. "Bylo to o štěstí. Měl jsem dvě šance a dal dva góly. Jindy mám deset příležitostí a neproměním nic," zhodnotil Huml svůj dnešní výsledek.

Úspěch ještě zvýraznili divácké oslavy a divadelní děkovačky. "Je krásné si něco podobného vyslechnout. Atmosféra během zápasů, a hlavně po vyhraném, je v Brně úžasná. Nikde jinde jsem během své kariéry něco podobného nezažil," řekl spokojený Huml.

Reklama

Související témata: