Hlavní obsah

Hokejisté Plzně otočili zápas se Slavií, Brno porazilo Vítkovice

PRAHA

Už tři mužstva mají šest kol před koncem základní části jistou účast ve čtvrtfinále hokejové extraligy - k Plzni a Zlínu se v neděli přidaly i Pardubice. Východočeši sice v zápase s Českými Budějovicemi nebodovali, ale pomohla jim výhra vedoucí Plzně nad Slavií. Počtvrté v řadě bodovala brněnská Kometa, tentokrát porazila na domácím ledě Vítkovice 4:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost plzeňských hokejistů

Článek

Kometa Brno pokračuje ve skvělých výkonech z poslední doby. Na domácím ledě tentokrát porazila Vítkovice 4:2 a bodovala už počtvrté v řadě. Na dvougólové střelce z předchozího zápasu Dopitu a Humla tentokrát navázal Roman Erat. Kometa vedla už o tři branky, Vítkovice snižovaly až v závěru.

Na dně tabulky tak zůstávají hokejisté Kladna, kteří se navíc v zápase s Mladou Boleslaví připravili o zisk tří bodů. K těm byli velmi blízko ještě 49 vteřin před koncem, jenže hosté si vybrali oddechový čas a při power play Tomáš Sýkora vyrovnal. Alespoň v prodloužení zachránil domácí od ostudy kapitán Kladna Pavel Patera, který svým gólem rozhodl o prvním vítězství nad Boleslaví v této sezóně.

Útočník Mladé Boleslavi Daniel Boháč mezi hokejisty Kladna Šmachem (vlevo) a Eberlemfoto: Právo/Petr Horník

Páté místo v tabulce si upevnil Třinec, který porazil Karlovy Vary 2:1 v prodloužení. Na vedoucí branku domácího Poláka v první třetině rychle odpověděl Hřebejk, ale pak kralovali oba brankáři Hamerlík a Mensator. Až 33 vteřin před koncem prodloužení rozhodl o výhře Ocelářů Ladislav Kohn.

Pardubicím pomohla vedoucí Plzeň 

V brance Českých Budějovic opět nastoupil Jakub Kovář, který lovil puk ze sítě jako první na začátku druhé třetiny. Za necelou minutu ale Pletka vyrovnal a Michal Hudec v polovině zápasu otočil skóre ve prospěch Mountfieldu. Pardubice srovnaly krok v 44. minutě zásluhou Pineaulta, ovšem tečku zápasu udělal Tomáš Vak tvrdou ranou pod horní tyčku šest minut před koncem.

I přes porážku ale mají Pardubice už jistou účast ve čtvrtfinále play-off, pomohla jim k tomu porážka Slavie v Plzni. Sešívaní přitom na západě Čech dvakrát vedli, ale osm minut před koncem si před branku najel obránce Hanzlík a vyrovnal, a 102 vteřin před vypršením základní hrací doby rozhodl o výhře domácích Tomáš Vlasák.

Kontakt s lídrem tabulky udržel druhý Zlín, který stále ztrácí na Plzeň šest bodů. K vítězství nad Spartou vykročili "berani" rázně - během prvních osmi minut zápasu nastříleli soupeři tři branky. Za hosty překonal Sedláčka jen Gulaši, naopak druhý gól v utkání poté zaznamenal Martin Záhorovský. Rozhodčí udělili v utkání 439 trestných minut, což je historický rekord soutěže. Vyloučení do konce zápasu po sérii bitek potkalo hned 14 hráčů.

Šlégr Litvínovu k vítězství nepomohl

Přímý souboj o účast v předkole play-off nabídlo severočeské derby mezi Litvínovem a Libercem. Domácí dres opět oblékl Jiří Šlégr před zraky svého otce a legendy klubu Jiřího Bubly, radost z vítězství však oba pánové nezažili. Na vedoucí branku Podkonického ještě odpověděl Reichel, ale o výhře Liberce rozhodl devět minut před koncem Lukáš Vantuch.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 46. kolo:
Brno - Vítkovice 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)ON-LINE
Branky: 21. a 30. Erat, 20. Brabenec, 59. Dopita - 36. Burger, 50. Štefanka.
Č. Budějovice - Pardubice 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)ON-LINE
Branky: 22. Pletka, 32. Hudec, 54. Vak - 22. Špirko, 44. Pineault.
Třinec - Karlovy Vary 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)ON-LINE
Branky: 16. Polák, 65. Kohn - 19. Hřebejk.
Plzeň - Slavia 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)ON-LINE
Branky: 40. Bomersback, 53. Hanzlík, 59. Vlasák - 32. Doležal, 46. Červenka.
Kladno - Ml. Boleslav 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)ON-LINE
Branky: 4. Horna, 22. Eberle, 65. Patera - 35. Lehikoinen, 60. Sýkora.
Litvínov - Liberec 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)ON-LINE
Branky: 27. Reichel - 21. Podkonický, 51. Vantuch.
Zlín - Sparta 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)ON-LINE
Branky: 8. a 33. Záhorovský, 2. Vlach, 4. Köhler - 13. Gulaši.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama