Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 4:2Domácí neporazitelnost Brňanů nezastavily ani Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Brabenec 1 : 0
21. Erat 2 : 0
30. Erat 3 : 0
36. Burger 3 : 1
50. Štefanka 3 : 2
59. Dopita 4 : 2

BRNO

Hokejisté Komety Brno porazili ve 46. kole O2 extraligy Vítkovice 4:2, když soupeře přehráli přesnější koncovkou a plný bodový zisk jim zajistil i výborný brankář Hovi. Brňané prodloužili svou vítěznou sérii bez ztráty bodu na domácím ledě už na osm zápasů. Střelecky se blýskla první Dopitova řada, která zaznamenala tři branky.

Článek

Kometa se v úvodní části zápasu bránila tlaku kombinačně přesněji hrajících hokejistů Vítkovic, kteří ale herní převahu nedokázali vyjádřit číselně. V brněnské brance opět zářil finský brankář Hovi. Nevyzrál na něj ani ve vyložené šanci osamocený Vrána ani další hostující útočníci. Z tlaku se Brňané vymanili až v závěru úvodní třetiny, kdy se jim po vyloučeních Selingra a Sičáka nabídla přesilovka pět na tři. Ke zvýhodnění ještě dostali po protestech vítkovické střídačky další dvouminutový bonus. Početní výhodu zúročil Brabenec, kterému po Bičánkově střele od modré čáry naservíroval kotouč odražený od brankáře Štěpánka pohotově Huml.

V úvodu druhé třetiny se sice hosté v dalším pokračování hry v oslabení ubránili, ale hned po návratu Svačiny z trestné lavice rozehráli Dopita s Dlouhým akci, kterou zakončil druhým gólem Erat. Ten přidal po obdivuhodném sólu od půlící čáry a slalomu mezi třemi protihráči i třetí gól, když na jeho střelu švihem do horního růžku nestačil brankář Štěpánek reagovat.

Hosté ale ani při tříbrankovém manku nerezignovali. S ubývajícími silami domácích hokejistů získali postupně územní převahu, kterou nezužitkovali jen díky výbornému Hovimu. Brněnský brankář kryl Kvapilovo sólo, ve 34. minutě jej po dorážce Štefanky zachránila tyč a v koncovce si s ním neporadil navzdory velkému časovému prostoru ani Svačina. Hoviho překonal až při přesilovce při střele ze strany Burger.

Branka naladila hokejisty Vítkovic ještě k většímu tlaku, který v závěrečné třetině zúročili druhou brankou. Ještě jednou vynikl Hovi, který zázračně vytáhl po Klimkově sólu kotouč nad branku. Ovšem v 50. minutě našel skulinku v brněnské brance Štefanka. Brňané se snažili eliminovat tlak protivníka důsledným bráněním s pokusy o protiútoky. Krušné dvě minuty zažili Brňané při vyloučení Hubáčka, kdy se ubránili přesilovce soupeře.

Vítěznou tečku udělal elegantním způsobem Dopita, který si pohrál na útočné modré čáře s obráncem Jurečkou, kterému prostrčil kotouč mezi bruslemi a sólo zakončil čtvrtým gólem. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, která však již vyzněla naprázdno.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Brabenec (Huml, Bičánek), 21. Erat (Dopita, R. Dlouhý), 30. Erat (Bičánek), 59. Dopita (R. Dlouhý) - 36. Burger (Kuboš), 50. Štěfanka (Krenželok, Voráček). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:6 Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Novák, Ovčačík, Kempný, Mojžíš, Protivný, Vyrůbalík - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Ludvík, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Vondráček. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Vítkovice: Šindelář - Kuboš, Sičák, Jurečka, Barinka, Voráček, Trnka - Kvapil, Štefanka, Krenželok - Klimek, Burger, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Szturc - Treille, Vrána, Selingr. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: