Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 3:2Patera zajistil Kladnu první výhru nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Horna 1 : 0
22. Eberle 2 : 0
65. Patera 3 : 0

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v 46. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení a poprvé v sezoně ji dokázali porazit. Poslední tým tabulky sice ztratil 49 vteřin před koncem třetí třetiny vedení 2:1, ale v čase 64:18 rozhodl kapitán Pavel Patera. Na třinácté Brno už Kladno, které zabralo po třech porážkách, ztrácí dva body. Hosté prohráli počtvrté za sebou a mají před Kladnem na dvanáctém místě osmibodový náskok.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Daniel Boháč mezi hokejisty Kladna Šmachem (vlevo) a Eberlem

Článek

Kladno začalo aktivně a ve čtvrté minutě se dočkalo vedení. Frolíkovu střelu ještě gólman Schwarz vyrazil, ale Gengel přistrčil puk volnému Hornovi, který do odkryté branky otevřel skóre. Pak se hrálo dlouho bez šancí, domácí se ubránili při vyloučení Libora Procházky. Zvýšit mohl ve 14. minutě při kladenské přesilovce po Stielerově akci Eberle, ale nezamířil přesně.

V další početní výhodě domácích zahrozil v 15. minutě mladoboleslavský Fabuš, který těsně minul levou tyč Kopřivovy branky. Při prvním Kasíkově trestu prověřil Schwarze jen Kuchler. Na konci úvodní části svým dalším faulem nabídl Kladnu už čtvrtou přesilovku za sebou znovu Kasík a domácí ji po přestávce zužitkovali.

Eberle se trefil po rychlém přechodu do útoku z pravého kruhu pro vhazování přesně do pravého horního rohu mladoboleslavské branky. V té době už se Kladno muselo obejít bez Martina Procházky. Zvýšit náskok mohl Bělohlav, ale jeho střelu v 26. minutě zastavila tyč.

Hosté se pak ubránili v dalším oslabení a začali hrozit. V 35. minutě se dočkali snížení, když Kopřivu překonal v přesilovce střelou od modré čáry Fin Lehikoinen. V závěru druhého dějství byli blízko vyrovnání po Frolově střele z dorážek Boháč a Sýkora, těsně před sirénou se ještě před Kopřivou objevil Kracík.

Hned v úvodu třetí části projel domácí obranou Král, hosté už se radovali, ale podle videa gól nepadl. Mladoboleslavští hráli jen přesilovku po faulu Kaberleho, ale ani v ní se neprosadili. Přišli navíc o Supa, jehož před brankou Kladna trefila do obličeje Kasíkova rána od modré čáry. V 45. minutě mohl pojistit náskok domácích Bílek, ale minul levou tyč Schwarzovy branky.

Vzápětí zbytečně fauloval kladenský gólman Kopřiva, ale v oslabení uhájil jednobrankový náskok. V 52. minutě měli hosté štěstí, když Valský trefil tyč a dorazit skákající puk do odkryté branky se nepodařilo ani Bělohlavovi, jenž svého spoluhráče napodobil. Následoval nápor hostů, ale Kopřiva odolával.

V 56. minutě po přečíslení nevyužil Frolíkovu přihrávku Gengel, takže drama pokračovalo. Špatná koncovka se domácím vymstila, protože 49 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal v power play Sýkora.

V prodloužení rozhodl Patera, který nejdříve neproměnil obrovskou šanci, ale při další příležitosti už po Kamešově přihrávce dotlačil puk za brankovou čáru.

HC Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Horna (Gengel, Frolík), 22. Eberle (Kuchler, Stieler), 65. Patera (Kameš, F. Kaberle) - 35. Lehikoinen (Fabuš), 60. T. Sýkora (Král, Macho). Rozhodčí: R. Svoboda, Souček - Kreuzer, M. Jindra. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 2146.
Kladno: M. Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Trončinský, J. Dlouhý, L. Procházka, Šmach - Eberle, Patera, M. Procházka - Bílek, Kalla, Valský - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Gengel, Frolík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Jindra, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Kracík - Bahenský, Gajovský, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: