Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 3:2Vedoucí Plzeň porazila díky gólu Vlasáka z 59. minuty Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Doležal 0 : 1
40. Bomersback 1 : 1
46. Červenka 1 : 2
53. Hanzlík 2 : 2
59. Vlasák 3 : 2

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté porazili díky gólu Tomáše Vlasáka z 59. minuty ve 46. kole O2 extraligy pražskou Slavii 3:2. Dramatické utkání zvládli lépe Západočeši, kteří na domácím ledě získali proti Slavii tři body po více než pěti letech a celkově vyhráli ve dnes vyprodané ČEZ Areně již pojedenácté za sebou. Hostům k bodovému zisku nepomohl ani gól a asistence Romana Červenky. Plzeňské mužstvo táhl Petr Vampola, který finálními přihrávkami připravil všechny tři góly.

Článek

Hosté, hrající stále bez zraněného kapitána Beránka, vstoupili do utkání aktivně a důrazným napadáním narušovali plzeňskou rozehrávku. Jednu z chyb domácí obrany mohl potrestat Vondrka, bekhendovým zakončením ale Pöpperleho nepřekonal. Na druhé straně mohl využít zaváhaní gólmana Slipčenka Tvrdík, jenž však v rozhodující chvíli vypálil do poloodkryté branky příliš nedůrazně. Poté domácí promarnili dvě přesilovky v rychlém sledu za sebou.

Při hře pět na pět oba týmy bojovaly především ve středním pásmu, a tak se do konce první třetiny skóre nezměnilo. Po přestávce otěže zápasu převzali hosté. Na rozdíl od Plzně se slávistům lépe dařilo sehrát přesilovku. Po přihrávce Havla však Červenka z mezikruží neprostřelil přesouvajícího se Pöpperleho. Po návratu vyloučeného Vostřáka na led zatáhl do útočného pásma kotouč Červenka a Doležal tvrdou střelou z levého kruhu dostal hosty do vedení.

Nepříznivý stav Západočechy viditelně zaskočil a ve vlastním oslabení nechali ujet do přečíslení dvojici soupeřů. Sklenářův pokus do horní poloviny branky ale Pöpperleho nepřekvapil. Za chvíli hosté opět předvedli rychlý výpad, strážce domácí branky se ovšem stihl včas přesunout proti Svobodově ráně z voleje.

V rušné poslední minutě prostřední části nejprve neprostřelil zblízka Vlasák Slipčenka a z protiútoku na opačném konci kluziště ani nadvakrát nevyzrál na Pöpperleho důrazný Kůrka. Těsně před druhou sirénou dokázali po velkém závaru domácí vyrovnat, když vyraženou střelu Vampoly dotlačil za brankovou čáru Bomersback. Regulérnost gólu ještě potvrdili rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa.

Do závěrečné dvacetiminutovky stáhli plzeňští trenéři dočasně hru na tři útoky a z toho vyplývajícím agresivním pojetím dostali Slavii pod tlak. Modrého střelu ale tečoval Kovář zblízka těsně vedle. Plzeňský nápor však uťal Červenka, který při dorážce přehodil ležícího Pöpperleho. Nejproduktivnější hráč extraligy o chvíli později z podobné pozice další gól nepřidal. Naopak po manévrech první formace domácích v útočném pásmu vyrovnal díky ideálním pasu od Vampoly z druhé vlny najíždějící Hanzlík.

Pražané závěr zápasu nezvládli a vlastní nedisciplinovaností nabídli Plzni dvě početní výhody. Druhou z nich přetavil ve vítěznou trefu Vlasák, jehož střela příklepem z levého kruhu skončila přesně v pravém horním rohu Slipčenkovy branky. Na výsledku už nic nezměnila ani závěrečná hra Slavie bez brankáře.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. Bomersback (Vampola), 53. Jiří Hanzlík (Vampola), 59. Vlasák (Vampola) - 32. Doležal (Červenka, Kadlec), 46. Červenka (Tomica). Rozhodčí: Minář, Hradil - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 1:6, navíc Havel (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8327.
Plzeň: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, Malena, D. Růžička - Stránský, Vostřák, Vlasák - Bomersback, Vampola, Adamský - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Tvrdík, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - M. Čermák, V. Růžička ml., Sklenář. Trenéři: V Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: