Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 1:2Litvínovu návrat Šlégra k bodům nepomohl, prohrál s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Podkonický 0 : 1
27. Reichel 1 : 1
51. Vantuch 1 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli ve 46. kole O2 extraligy v severočeském derby s Libercem 1:2 a v důležitém souboji o postavení v první desítce tak nebodovali. Litvínov prohrál osmý z posledních 10 zápasů, Bílí Tygři si naopak připsali druhou výhru po sérii sedmi porážek.

Článek

Litvínov vyrukoval do boje o předkolo play off s Libercem s tajným trumfem v podání hrajícího asistenta trenéra Jiřího Šlégra, který nastupoval pravidelně ve čtvrté formaci s juniorem Petrem Kousalíkem, který tak sbíral velmi cenné zkušenosti vedle litvínovské legendy.

Ihned po 27 vteřinách vyslal Pincovi svůj pozdrav v podání jedovaté střely Lukeš, ale exlitvínovský brankář jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě. V sedmé minutě se ocitl na útočném výletě Kubát, obešel Malkamäkiho, ale Holuba se mu už přelstít nepodařilo a tak s jeho pokusem neměl Pinc příliš starostí. V osmé minutě se řítil sám na libereckého brankáře Gerhát, ale k zakončení se nedostal, protože ho Moravec zastavil nedovoleně a rozhodčí nařídili trestné střílení. Toho se ujal Lukeš, ale forhendovým blafákem neuspěl.

Ve 12. minutě zatápěla domácí čtvrtá formace hostujícím hráčům, ale puk nedotlačili do branky ani Vopat, ani Jenáček a premiérového gólu se nedočkal ani Lotyš Saulietis. V závěru prvního dějství ještě vystřelil Gerhát a Majdan nebezpečně tečoval puk, ten však skončil těsně vedle levé tyčky hostující branky.

Ve druhé třetině již začali padat góly. Bezbrankové skóre změnil již po 40 vteřinách nechytatelnou střelou do horního růžku Podkonický. O minutu později se do šance řítil Víšek, ale Franěk jeho pokus zastavil levým betonem. Ve 27. minutě se dočkali i domácí gólové radosti, kdy se trefil pěknou střelou z mezikruží kapitán Reichel.

V polovině utkání si domácí zahráli 36 vteřin přesilovou hru pět na tři, ale do vedení se nedostali. Ve 33. minutě se ocitl v šanci Kašpařík, ovšem Franěk s pomocí Kubáta celou situaci s přehledem vyřešil. V závěru druhého dějství pálil Nedvěd z levého křídla velmi nebezpečně, Franěk jeho ránu skvěle vytěsnil levým ramenem.

Ve 44. minutě ujel v oslabení Kubinčák, jenže tvrdou ranou z pravého křídla vysoko přestřelil. Na druhé straně ujel Blatný, ale Franěk si s jeho ranou poradil. V 51. minutě vstřelili Liberečtí vedoucí a také vítězný gól, jehož autorem byl Vantuch, který po Kašpaříkově střele doklepl puk za bezmocně ležícího Fraňka.

Krátce poté mohl odpovědět Viktor Hübl, ale výborně chytajícího libereckého brankáře neprostřelil. V závěru utkání odvolali domácí gólmana a k tomu ještě hráli přesilovou hru, ale výsledkem hry šest na čtyři byla pouze Lukešem nastřelená horní tyčka.

HC Benzina Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Reichel (Lukeš, Jánský) - 21. Podkonický (P. Nedvěd, Výtisk), 51. Vantuch (Kašpařík). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 4516.
Litvínov: J. Hübl - Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Pojkar, Šlégr, Kousalík - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Dragoun - Majdan, Gerhát, Trávníček - Jenáček, Vopat, Saulietis. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Liberec: Pinc - Jareš, Výtisk, Moravec, Derner, Čakajík, Rýgl, Malkamäki, Holub - Matějovský, P. Nedvěd, Podkonický - Bartovič, Kašpařík, Vantuch - Špaček, Plodek, Víšek - Ondřej, Blatný, Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: